SZÉP Kártya hírek
Szegfű Apartman
A rovat támogatója:
174 találat További híreink rovatban
Használható-e a SZÉP Kártya benzinkúton?

Többekben felmerült már a kérdés, hogy lehet-e az utalványkártya segítségével üzemanyagot, vagy autópálya-matricát vásárolni. A SZÉP Kártya benzin vásárlására nem használható. Korábban az Üdülési Csekknek volt egy erre használható része, de 2007. december 31. óta ezt is megszüntették.

SZÉP Kártya TEÁOR számok bővítése 2012. október

2012. októberében megjelent a Széchenyi Pihenőkártya működéséről és használatáról szóló kormányrendelet módosítása. Írásunkban felsoroljuk a SZÉP Kártya TEÁOR számok mindegyikét. A bővítés kapcsán decembertől életbe lépő változásokat kiemelten jelöltük.

Bővül a SZÉP Kártya szabadidő alszámla felhasználása

A szépkártya felhasználása a 2012. október végén megjelenő kormányrendelet-módosításnak köszönhetően kibővül. Leginkább a szabadidő alszámla felhasználása igazodik a kártyabirtokosok igényeihez.

Így változott a SZÉP-Kártya kormányrendelet 2012. októberben

Módosult a szépkártya működését szabályozó kormányrendelet, mely 2012. október 26-án jelent meg a Magyar Közlöny 141. számában. A felhasználók és az elfogadóhelyek egy részének örvendetes hír, hogy a szabadidő alszámla felhasználása bővebb lehetőségeket biztosít a jövőben.

SZÉP Kártya érvényesítése, aktiválása

Első használat előtt a SZÉP Kártya érvényesítése szükséges, legyen az egyenleg lekérdezés vagy fizetés. A folyamat két részből áll. A kártya aktiválása (többféle lehetőség közül lehet választani), illetve a kártyát, társkártyát a hátoldalon a kártyabirtokosnak alá kell írnia. Az elfogadóhelyek munkatársai ellenőrizhetik az aláírást, és a személyes adatokat.

SZÉP Kártya étkezéshez – Mire fordíthatjuk, mit ehetünk vele?

A vendéglátás alszámla kerete hivatott arra, hogy a szépkártya étkezés esetén is bevethető legyen. Az éttermek kínálatán kívül azonban nem mindig egyértelmű, hogy milyen élelmiszerek, milyen étkezések kapcsán fizethetünk a vendéglátás zsebből.

Amit a SZÉP Kártya érvényesség kapcsán tudni kell

Meddig érvényes a Széchenyi Pihenőkártya? Meddig használható fel a rajta lévő egyenleg? Mit kell tudni a Szépkártya társkártya érvényességéről? Írásunkban röviden megválaszoljuk a feltett kérdéseket.

SZÉP-kártya jelene, de milyen lesz a jövő?

A szépkártya adózási rendszere beindított egy pozitív folyamatot a hazai turizmus fellendítése érdekében. Az idei évben dinamikusan nőtt a szolgáltató elfogadóhelyek száma, és a pihenőkártyát használók száma is. Az adózás változása viszont lassíthatja a további bővülést.

Adatmódosítás a K&H SZÉP Kártya esetén

Újfajta adatváltozás-bejelentő nyomtatvány áll a K&H SZÉP Kártya elfogadóhelyek és a kártyaigénylő munkáltatók részére. Az új dokumentumokat a K&H SzépKártya portál oldaláról lehet letölteni.

Készüljön a télre a SZÉP Kártya segítségével

Az őszi hónapok két újabb hosszú hétvégével kedveskednek. A plasztikkártya is bevetésre vár, érdemes átböngészni az elfogadóhelyek kínálatát. A szabadidő és rekreációs alszámla segítségével ráerősíthetünk immunrendszerünkre a tél előtt.

6 7 8 9
10
11 12 13 14 15