Váltsa meg horgászjegyét SZÉP Kártya keretéből

A SZÉP Kártya horgászjegy vásárlásra 2024-ben is felhasználható. A pihenőkártya keretéből lehet a jegyet megvásárolni. A SZÉP Kártya elfogadóhelyek között számos horgászbolt is megtalálható.

A horgászok számára 2013-ban nagyszerű hír volt, hogy a SZÉP Kártya felhasználási körének bővítése kapcsán a horgászjegy vásárlás is felkerült a szabadidő alszámlához. Nagy volt az érdeklődés és az igény is erre. Nincs ez másként 2024-ben sem.

A SZÉP Kártya horgászjegy vásárlására természetesen 2023-ban is igénybe vehető. A változás csupán annyi, hogy a zsebek összevonását követően már nem csak a szabadidő alszámláról tehetjük ezt meg, így a keret teljes egészében szabadon felhasználható az elérhető szolgáltatásokra. A különböző horgászegyesületek már meghirdették oldalaikon az idei árakat. Sok helyen az is fel van tüntetve, hogy milyen módon lehet megvásárolni a horgászjegyet. Szép-Kártyás fizetési szándék esetén érdemes tisztázni azt is, hogy az elfogadóhely milyen módon tudja fogadni a kártyát. (Egyes szervezeteknél csak a telephelyen lehet Szépkártyával fizetni, a bizományosoknál nem.)

A SZÉP Kártya elfogadóhelyek között azonban nem csak horgászegyesületek találhatóak. Az adatbázisba egyre több horgászbolt és webáruház is felkerült. A Széchenyi Pihenő Kártyával online felületen keresztül is lehet fizetni. Jó tudni, hogy egyes horgászboltokban a Szépkártyás fizetés során tovább kedvezményeket is igénybe lehet venni. A kártyán lévő keretből a horgászathoz szükséges eszközök kölcsönzésére is van lehetőség.

Első hazsnálat előtt SZÉP Kártya aktiválás szükséges. A kártyával terminálon, telefonos elfogadással, valamint internetes felületen történő előreutalással, továbbá, webáruházon keresztül lehet fizetni. A SZÉP Kártya névre szól, személyes fizetés esetén az elfogadóhely ellenőrizheti a kártyatulajdonos személyazonosságát.

Azonban horgászjegyet a kártyabirtokos nem csak magának, hanem más személy részére is vásárolhat. Ilyen esetben a horgászegyesület előírhatja, hogy az engedély tulajdonosa is legyen jelen a tranzakciónál.