SZÉP Kártya aktiválás

A Széchenyi Pihenőkártyát első használata előtt aktiválni kell. A SZÉP Kártya aktiválás menete a kártyakibocsátó pénzintézeteknél telefonos és/vagy interneten módon történhet az alábbiak szerint.

Pihenő kártyát jelenleg három bank jogosult kibocsátani, az OTP, az MKB és a K&H.

OTP SZÉP Kártya aktiválása:

Telefonon keresztül, az ún. OTP SZÉP Vonalon lehet aktiválni a kártyát. A SZÉP Vonal száma: (06-1) 3-666-222. Az online aktiválásra az otpszepkartya.hu oldalon van lehetőség.

A pihenőkártya telefonos aktiválásához szükség van kártyánk számának utolsó 10 számjegyére és a TeleKódra (alap esetben a kártyaszám utolsó három számjegye), valamint a születési dátumra. Az online rendszerbe történő belépés után célszerű megváltoztatni a TeleKódot! Az OTP SZÉP Kártya aktiválási költsége a normál telefonhívás díjával megegyező.

MKB SZÉP Kártya aktiválása:                         >> online aktiválás indítása <<

Telefonos és online (internetes) kártyaaktiválást is elérhetővé tett a bank az MKB Kártyabirtokosok számára. A kártyaaktiváláshoz az Azonosító mellett a jelszóként a születési dátumot kell megadni pontok nélkül, ÉÉÉÉHHNN formátumban. Azonosító: az MKB SZÉP Kártyán megtalálható munkavállalói szám, amely nem azonos a 4x4 jegyű kártyaszámmal! A bejelentkezés után a bejelentkezési jelszót meg kell változtatni. Érdemes legalább 8 karakteres, kis- és nagybetűket, továbbá számot is tartalmazót választani. Telefonos aktiváláshoz a kártyatulajdonosok a Kártyaközpont számait hívhatják minden nap 08:00-20:00 között. Emellett az aktiválást elvégezhetjük az MKB SZÉP Vonal tárcsázásával is, erre munkanapokon 9 és 15 óra között van lehetőségünk.
Vezetékes telefonszámok: (06-1) 2-380-361, (06-1) 2-380-362
Mobilról hívható számok: (06-20) 298-7009, (06-30) 931-9704 és (06-70) 779-7699
MKB SZÉP Vonal száma: (06-1) 2-687-272
Online kártyaaktiválást a honlap Kártyaaktiválás és Egyenleglekérdezés menüpontjában, a Kártya adatok oldalon lehet elvégezni.
Az MKB Kártya az aktiválást követően egy óra múlva lesz használható.

K&H SZÉP Kártya aktiválása:                         >> online aktiválás indítása <<

A kártyák tulajdonosainak online felületen történő kártyaaktiválásra van lehetőségük. A K&H Széchenyi kártya a munkavállalói felületen történő belépés után aktiválható.
A belépéshez a kártyaszámot és az adóazonosító jelet (magánszemély adószámot) kell megadni.
A sikeres belépést követően új jelszó beállítása javasolt. A biztonsági szabályok értelmében az új jelszónak minimum 6 karakter hosszúságúnak kell lennie, valamint vegyesen tartalmazzon kis- és nagybetűt, illetve szám karaktert.

Telefonon pedig a K&H TeleCenter (06-1/20/30/70) 335 3355 számát tárcsázva (7-es menüpont, K&H SZÉP Kártya ügyfélszolgálat) történhet meg a kártya aktiválása.

Fontos a jelszó megváltoztatása

Akár aktiválásról, vagy az egyenlegének ellenőrzéséről legyen szó, a belépést követően nem szükséges azonnal, de a későbbiek folyamán mindenképp változtassuk meg az alap jelszavunkat a pénzintézetek által javasolt módon.
Egyszerűen ügyeljünk arra, hogy a kártya adatai, valamint a belépési jelszavak ne kerüljenek illetéktelenek kezébe, és ne legyenek könnyen hozzáférhető helyen! Győződjünk meg róla, hogy ezek a regisztrációs információk nem vesznek el.

Címkék:
aktiválás