SZÉP Kártya aktiválás

A Széchenyi Pihenőkártyát első használata előtt aktiválni kell. A SZÉP Kártya aktiválás menete a kártyakibocsátó pénzintézeteknél telefonos és/vagy interneten módon történhet az alábbiak szerint.

Pihenő kártyát jelenleg három bank jogosult kibocsátani, az OTP, az MBH (korábban MKB) és a K&H.

OTP SZÉP Kártya aktiválása:

Telefonon keresztül, az ún. OTP SZÉP Vonalon lehet aktiválni a kártyát. A SZÉP Vonal száma: (06-1) 3-666-222. Az online aktiválásra az otpszepkartya.hu oldalon van lehetőség.

A pihenőkártya telefonos aktiválásához szükség van kártyánk számának utolsó 10 számjegyére és a TeleKódra (alap esetben a kártyaszám utolsó három számjegye), valamint a születési dátumra. Az online rendszerbe történő belépés után célszerű megváltoztatni a TeleKódot! Az OTP SZÉP Kártya aktiválási költsége a normál telefonhívás díjával megegyező.

MBH SZÉP Kártya aktiválása:                         >> online aktiválás indítása <<

Online formában az azonosítószám, illetve a jelszó birtokában lehetséges az aktiválás az MBH Kártyabirtokosok számára. A folyamat emellett megtehető telefonon a SZÉP-Kártya ügyfélszolgálatán keresztül, a (06-1) 1268-7272-es számon, munkanapokon 8 és 16 óra között.

A plasztik aktiválható a SZÉP Kártya Kártyaközpont elérhetőségein is. Ehhez nem kell mást tennünk, mint tárcsázni a (06-1) 2380-361, illetve a (06-1) 2380-362-es telefonszámok valamelyikét, vagy a (06-20) 2987-009, a (06-30) 9319-704, valamint a (06-70) 7797-699-es mobilszámok egyikét a hét bármelyik napján reggel 8 és este 20 óra között.

Ugyancsak legvégezhető a plasztik aktiválása az MBH SZÉP Kártya mobilapp segítségével is. A programot letölthetjük a Google Play áruházból, illetve az App Store-ból.

K&H SZÉP Kártya aktiválása:                         >> online aktiválás indítása <<

A kártyák tulajdonosainak online felületen történő kártyaaktiválásra van lehetőségük. A K&H Széchenyi kártya a munkavállalói felületen történő belépés után aktiválható.
A belépéshez a kártyaszámot és az adóazonosító jelet (magánszemély adószámot) kell megadni.
A sikeres belépést követően új jelszó beállítása javasolt. A biztonsági szabályok értelmében az új jelszónak minimum 6 karakter hosszúságúnak kell lennie, valamint vegyesen tartalmazzon kis- és nagybetűt, illetve szám karaktert.

Telefonon pedig a K&H TeleCenter (06-1/20/30/70) 335 3355 számát tárcsázva (7-es menüpont, K&H SZÉP Kártya ügyfélszolgálat) történhet meg a kártya aktiválása.

Fontos a jelszó megváltoztatása

Akár aktiválásról, vagy az egyenlegének ellenőrzéséről legyen szó, a belépést követően nem szükséges azonnal, de a későbbiek folyamán mindenképp változtassuk meg az alap jelszavunkat a pénzintézetek által javasolt módon.
Egyszerűen ügyeljünk arra, hogy a kártya adatai, valamint a belépési jelszavak ne kerüljenek illetéktelenek kezébe, és ne legyenek könnyen hozzáférhető helyen! Győződjünk meg róla, hogy ezek a regisztrációs információk nem vesznek el.

Címkék:
aktiválás