SZÉP - infó

SZÉP Kártya aktiválás

A Széchenyi Pihenő Kártya bankkártya módjára használható elektronikus utalvány. A SZÉP Kártyát első használata előtt aktiválni kell. Az aktiválás menete a kártyakibocsátó pénzintézeteknél telefonon és/vagy internetes felületen történhet az alábbiak szerint.

Az első tranzakció előtt a SZÉP Kártyát aktiválni kell. Pihenő-Kártyát jelenleg három bank jogosult kibocsátani, az OTP, az MKB és a K&H.

OTP SZÉP Kártya aktiválása:

Kizárólag telefonon keresztül, az ún. SZÉP Vonalon lehet aktiválni a kártyát. A SZÉP Vonal száma: (06-1) 3-666-222
A pihenőKártya aktiválásához szükség van kártyánk számának utolsó 10 számjegyére és a TeleKódra (alap esetben a kártyaszám utolsó három számjegye), valamint a születési dátumra. Az online rendszerbe történő első belépés után célszerű megváltoztatni a TeleKódot! Az OTP SZÉP Kártya aktiválás költsége a normál telefonhívás díjával megegyező.

MKB SZÉP Kártya aktiválása:                         >> online aktiválás indítása <<

Telefonos és online (internetes) kártyaaktiválást is elérhetővé tett a bank az MKB Kártyabirtokosok számára.
A kártyaaktiváláshoz első alkalomkor az Azonosító mellett a jelszóként a születési dátumot kell megadni pontok nélkül, ÉÉÉÉHHNN formátumban. Azonosító: az MKB SZÉP Kártyán megtalálható munkavállalói szám, amely nem azonos a 4x4 jegyű kártyaszámmal! Az első sikeres bejelentkezés után a bejelentkezési jelszót meg kell változtatni. Érdemes minimum 8 karakteres, kis- és nagybetűket, továbbá számot is tartalmazó jelszót választani. Telefonos aktiváláshoz a kártyatulajdonosok a Kártyaközpont számait hívhatják minden nap 08:00-20:00 között.
Vezetékes telefonszámok: (06-1) 2-380-361, (06-1) 2-380-362
Mobilról hívható számok: (06-20) 298-7009, (06-30) 931-9704 és (06-70) 779-7699
Online kártyaaktiválást a honlap Kártyaaktiválás és Egyenleglekérdezés menüpontjában, a Kártya adatok oldalon lehet elvégezni.
Az MKB Kártya az aktiválást követően egy óra múlva lesz használható.

K&H SZÉP Kártya aktiválása:                         >> online aktiválás indítása <<

A kártyák tulajdonosainak online felületen történő kártyaaktiválásra van lehetőségük. A K&H Széchenyi kártya a munkavállalói felületen történő belépés után aktiválható.
A belépéshez a kártyaszám mellett első alkalommal az adóazonosító jelet (magánszemély adószámot) kell megadni, mint jelszót.
Az első sikeres belépést követően új jelszó beállítása javasolt. A biztonsági szabályok szerint az új jelszónak minimum 6 karakter hosszúságúnak kell lennie, valamint vegyesen tartalmazzon kis- és nagybetűt, továbbá szám karaktert.

Fontos a jelszó megváltoztatása

Akár aktiválásról, akár az egyenlegének ellenőrzéséről legyen szó, az első sikeres belépést követően nem szükséges azonnal, de a későbbiek folyamán mindenképp változtassuk meg az alap jelszavunkat a pénzintézetek által javasolt módon.
Egyszerűen ügyeljünk arra, hogy a kártya adatai, valamint a belépési jelszavak ne kerüljenek illetéktelenek kezébe, és ne legyenek könnyen hozzáférhető helyen! Győződjön meg róla, hogy ezek a regisztrációs információk nem vesznek el.

További cikkeink: