MBH SZÉP Kártya - A legfontosabb tudnivalók

Az önállóan, illetve a cafetéria részeként is adható SZÉP Kártyás juttatás jelenleg három pénzintézet ügyfelei számára elérhető. A K&H, illetve az OTP mellett az MBH Bank kínál ilyen plasztikot, azt követően, hogy 2023. májusában végbement a fúzió, ami az MKB Bank beolvadásával járt együtt. Ennek megfelelően az ügyfelek immáron az új felületen és elérhetőségeken intézhetik az egyenlegfelhasználáshoz szükséges tennivalókat.

Ehhez elsőként egy úgynevezett MBH SZÉP Kártya pénzügyi szolgáltatási szerződést kell kötni. Ezt megtehetjük személyesen, időpont egyeztetést követően bármelyik MBH bankfiókban, vagy a VideoBank alkalmazás segítségével, online. A sikeres folyamatot követően közvetlenül a pénzintézettől kapjuk meg a plasztikot.

2023. január 9.-én a Szépkártya alszámláit egyesítették, így ettől a dátumtól kezdve a rendelkezésre álló teljes összeget erről az összevont alszámláról költhetjük el. A teljes egyenleg levonások nélkül felhasználható, azaz nem jár költséggel sem a kártyahasználat, sem a főkártya igénylése. Arra azonban mindenképpen érdemes ügyelni, hogy az MBH Bank, hasonlóan a többi kártyakibocsátóhoz, az utalást követő legalább 365 napos időszak alatt fel nem használt pénzeszköz erejéig - és kizárólag annak terhére - egyszeri díjat számít fel minden év március 20. és szeptember 20. napján.

A főkártya mellé bármikor igényelhetünk MBH SZÉP Kártya társkártyát is, közeli hozzátartozóink számára. Ennek díja egységesen 1500 Ft és a plasztik 5 évig érvényes. Az igénylést egyszerűen megtehetjük, csupán az MBH SZÉP Kártya kibocsátásához szükséges Pót- és Társkártya igénylő űrlapot kell kitöltenünk, majd leadnunk valamelyik bankfiókban, illetve hitelesített nyomtatványként elküldenünk az ugyfel.mbhszepkartya@mbhbank.hu e-mail címre.

Fő, illetve társkártya esetén is az alábbi - díjmentesen használható – öt engedélyezési forma elérhető:

  • interneten keresztül történő előlegfizetés
  • Kártyaközponton keresztül történő telefonos engedélyeztetés
  • internetes engedélyeztetés
  • a szolgáltató webáruházán keresztül
  • illetve banki POS terminállal Fontos tudni, miszerint a telefonos, illetve online megoldások olyan elfogadóhelyek esetében is használhatók, ahol nincs banki terminál, ez ugyanis nagy könnyebbséget jelent a kisebb szolgáltatók számára.
Rendkívül kényelmesen intézhetők az MBH Bank SZÉP-Kártyával kapcsolatos teendők is.

Az MBH SZÉP Kártya aktiválása, illetve a rendelkezésre álló MBH SZÉP Kártya egyenleg lekérdezés egyaránt lehetséges
  • a pénzintézet Szépkártya-portáljára történő belépést követően
  • a munkanapokon 8-16 óráig hívható Telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, a (06-1) 1268-7272-es számon
  • az MBH SZÉP Kártya mobilapp segítségével, ami letölthető a Google Play áruházból, valamint az App Store-ból.
  • illetve a bármely nap, 8 és 20 óra között hívható SZÉP Kártya Kártyaközpont telefonszámain, melyek a következők: (06-1) 2380-361, (06-1) 2380-362, (06-20) 2987-009, (06-30) 9319-704, (06-70) 7797-699.

Az MBH SZÉP Kártya mobilapp térképes keresőjével emellett könnyedén áttekinthetjük a kártyaelfogadóhelyek listáját is.