Hír

Újdonságok Győrben, nem csak turistáknak

Győr városának turisztikai kínálata megújult. Az újdonságokat a turisták, a városba látogatók mellett a helyieknek is érdemes felfedezni. Városszerte sok helyen lehet találkozni a SZÉP Kártya elfogadóhelyek szolgáltatásaival.

Győr városa igen kedvelt a kirándulók, turisták körében. Ez az észak-nyugati város Magyarország tíz leglátogatottabb települése között található. Népszerűsége a hazai és a külföldi látogatók körében is jelentős. Ahhoz, hogy ezt a kedvező állapotot fokozzák, mindig valami új és színvonalas attrakciót, vagy programot szerveznek. Az eredmény nem marad el, mert a statisztikai adatok szerint a látogatók számának növekedése mellett a turisták által Győrben eltöltött idő is egyre hosszabb.

SZÉP Kártya elfogadóhelyek Győr számos pontján is találhatóak. Használható a plasztik többek között a város egyik jelentős turisztikai nevezetességében, a Látogatóközpontban is. A Látogatóközpont interaktív kiállítótérrel, folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal, friss turisztikai és helyi érdekeltségű információkkal várja a látogatókat. Az épület ráadásul teljesen akadálymentesített.

A helyi nevezetességeket gyermekszemmel felfedezni is különösen izgalmas. A város turisztikai szakemberei külön a gyerekek részére egy különleges, ingyenes kiadványt állítottak össze. A könyvecske elsősorban óvodás és kisiskolás korú gyermekeknek szól. Olyan foglalkoztató füzetet kapnak a gyerekek, melyben színezők és játékos feladatok mutatják be a várost, és a győri programokat. A kiadványban helyet kapott az Állatkert, a Barátság Sportpark, valamint a kalandokat ígérő Füles Bástya is.

A város felfedezése közben megéhező, megszomjazó turistákat finom falatokat kínáló éttermek, vendéglátóhelyek várják. A kényelmes, otthonos szálláshelyek között nagyon sok helyen lehet fizetni a pihenőkártyával. A SZÉP Kártya szállás alszámla és a vendéglátás zseb keretéből 2013. júliustól pedig fürdőbe, strandra szóló belépőjegyet is lehet váltani.

Érdemes zsebre tenni a plasztikot, és akár helyi lakosként, akár Győrbe látogató turistaként, alaposan felfedezni a város nevezetességeit, programjait.

További cikkeink: