SZÉP - infó

OTP SZÉP Kártya egyenleg lekérdezés

OTP SZÉP Kártya egyenleg lekérdezés során a kártyatulajdonosok két opció közül választhatnak. Az otpszepkartya.hu oldalon online felületen, illetve telefonon a SZÉP Vonalon egy automata segítségével ismerhetik meg az egyenleget. Emellett terminál használatakor a fizetés során kinyomtatott bizonylatról is tájékozódhatnak az egyenlegről.

A Széchenyi Pihenőkártya aktiválását követően a tranzakciókat érdemes rendszeresen ellenőrizni, azaz figyelemmel kísérni a SZÉPkártya egyenlegét.

Az OTP SZÉP Kártya egyenleg lekérdezés többféle módon történhet:
- online egyenleg lekérdezés,
- telefonos egyenleg lekérdezés,
A szépkártya terminál által nyomtatott bizonylat is tartalmazza, de csak az adott alszámlára vonatkozóan.

  • Az OTP SZÉP Kártya online egyenleg lekérdezéséhez a kártyabirtokosnak be kell lépnie a pénzintézet Szépkártya-portálján, majd a szükséges azonosítást követően megtekintheti az egyenlegét, ellenőrizheti a tranzakciókat és a személyes adatait.

    >> online egyenleg lekérdezés <<

  • A telefonos egyenleg lekérdezéshez az OTP SZÉP Vonalat kell tárcsázni. A normál tarifás, 24 órában működő SZÉP Vonal telefonszáma (06-1) 3666-222. Itt a 4-es gomb megnyomása után következhet a 10 jegyű azonosító (kártyaszám utolsó 10 számjegye) és a 3 jegyű TeleKód megadása, mely bármikor megváltoztatható. Ezt követően egy gépi hang ad tájékoztatást az alszámlák aktuális egyenlegéről. A (06-1) 429-7400 számot is lehet tárcsázni, de ennek időben korlátozott az elérhetősége. Itt a 0-s gomb lenyomása után a 2-es menüpontot választva tudunk a SZÉPKártya egyenleglekérdezéséhez eljutni.

  • Amennyiben szépkártyánkkal egy ún. POS terminál használatával fizetünk valamelyik elfogadóhelyen, a banki terminálból kinyomtatott bizonylat tudatja velünk az adott alszámlán fennmaradó egyenlegünk összegét.

Jó tudni, hogy az OTP SZÉP Kártya aktiválását követően 48 óra szükséges a kártyahasználat, az online felületre való belépés és az egyenleg lekérdezés megvalósításához.

Akár az online, akár a telefonos egyenleglekérdezést választjuk, érdemes körültekintően eljárni személyes adataink megadásakor. A terminálból kinyomtatott bizonylatot is érdemes megőrizni, hiszen azon a kártya teljes száma, valamint lejárati ideje is szerepel.

További cikkeink: