OTP SZÉP Kártya egyenleg lekérdezés

OTP SZÉP Kártya egyenleg lekérdezés során a kártyatulajdonosok három opció közül választhatnak. Az OTP bank szolgáltatón keresztül (otpszepkartya.hu), telefonon a SZÉP Vonalon egy automata segítségével ismerhetik meg az egyenleget, de népszerű megoldás a mobilalkalmazás is. A terminál használatakor a kártyával történő elektronikus fizetés jóváhagyásakor nyomtatott bizonylat is mutatja az összeget.

A Széchenyi Pihenőkártya aktiválását követően a tranzakciókat érdemes rendszeresen ellenőrizni, azaz figyelemmel kísérni a szépkártya egyenlegét.

Az OTP SZÉP Kártya egyenleg lekérdezés többféle módon történhet:
- online felületen,
- telefonon keresztül,

A Széchenyi cafeteria terminállal nyomtatott bizonylat is tartalmazza.

  • Az OTP SZÉP Kártya online egyenleg lekérdezéséhez a kártyabirtokosnak be kell lépnie a pénzintézet Szépkártya-portálján, majd az azonosítás után megtekintheti az egyenlegét, ellenőrizheti a tranzakciókat és a személyes adatait.

    >> online OTP egyenleglekérdezés regisztráció nélkül <<

  • A telefonos egyenleg lekérdezéshez az OTP SZÉP Vonalat kell tárcsázni. A normál tarifás, 24 órában működő SZÉP Vonal telefonszáma (06-1) 3666-222. Itt az 1-es gomb megnyomása után következhet a 10 számjegyű azonosító (kártyaszám utolsó 10 számjegye) és a 3 jegyű TeleKód megadása, mely bármikor megváltoztatható. Ezt követően egy gépi hang ad tájékoztatást a számla aktuális egyenlegéről.

  • Amennyiben szépkártyánkkal egy ún. POS terminál használatával fizetünk valamelyik szolgáltató elfogadó helyen, a banki terminálból kinyomtatott dokumentum tudatja velünk a számlán fennmaradó egyenlegünk összegét.

  • Az OTP SZÉP kártya alkalmazás már letölthető okostelefonra is, a Google Play áruházból, illetve az App Store-ból.

Jó tudni, hogy az OTP SZÉP Kártya aktiválása után 48 óra szükséges a kártyahasználat, a netes felületre való belépés és az egyenleg lekérdezés megvalósításához.

Akár az online, akár a telefonos egyenleglekérdezés módot választjuk, körültekintően kell eljárni privát adataink megadásakor. A terminálból kinyomtatott bizonylatot is érdemes megőrizni, hiszen azon a pihenőkártya teljes száma, valamint lejárati ideje is szerepel.