OTP SZÉP Kártya telekód megváltoztatása

Az OTP SZÉP Kártya telekód telefonon keresztül (SZÉP Vonalon) változtatható meg. A kártyához tartozó, alapértelmezés szerinti biztonsági kód a kártya számának utolsó három számjegye. A biztonság érdekében javasolt a kártya aktiválását követően a OTP TeleKód megváltoztatása.

Kártyájuk kézhezvételekor az OTP SZÉP Kártya birtokosok írásos tájékoztatást kapnak a biztonságos kártyahasználatról. A Biztonsági- és óvintézkedések pontban felhívják a figyelmet arra, hogy a SzépKártyához nem tartozik PIN kód, emiatt fokozottan ügyelni kell arra, hogy a kártya illetéktelenek kezébe ne kerüljön.

Alapesetben a TeleKód a kártyaszám utolsó három számjegye.

Biztonsági okokból mindenképpen javasolt, hogy az OTP SZÉP Kártya aktiválását követően a TeleKódot a kártya tulajdonosa megváltoztassa.

A TeleKódot csak telefonon, a 24 órában hívható SZÉP Vonal (+36 1 3666 222 / 2-es menüpontban), az automata OTPdirekt rendszerben lehet megváltoztatni.

Az OTP SzépKártya portálon, azaz online felületen keresztül a kód módosítására nincs lehetőség. Ha a kártyabirtokos a későbbiekben esetleg elfelejtené az általa megváltoztatott kódot, lehetősége van arra, hogy bármelyik OTP bankfiókban kérje a kártya eredeti telekódjának (azaz a kártya utolsó három számegyének) a visszaállítást.

További biztonságot erősítő szabály, hogy a kártyát csak a név szerint feltüntetett személy használhatja. Ha szóba jöhet, hogy a kártyabirtokos közvetlen családtagja is használni akarja a pihenőkártyát, akkor az ő részére a legcélszerűbb megoldás a társkártya igénylése. A társkártya a főkártyával teljesen megegyező jogosultságot ad használójának. A fizetés mellett egyenleg lekérdezésre is alkalmas.