OTP SZÉP Kártya aktiválás

Az OTP SZÉP Kártya aktiválás történhet online, valamint telefonon, a SZÉP Vonalon (normál tarifás telefonszámon) keresztül. Mivel az első használat előtt aktiválni szükséges a kártyát, célszerű az átvételt követően mielőbb megtenni, hogy az elfogadóhelyek már gondtalanul leemelhessék az összeget.

A Szép-kártya első használatakor a kártyabirtokosnak a plasztiklapot aktiváltatni kell. Az OTP SZÉP Kártya aktiválás az OTP Bank által működtetett SZÉP Vonal segítségével lehetséges, a (06-1) 3-666-222 telefonszámon, valamint az OTP SZÉP Kártya portálján, bejelentkezés (vagy regisztráció) után, a Kártyakezelés/Kártyaaktiválás menüpontban. A kártya aktiválásának a telefonhíváson túl egyéb költsége nincs.

A telefonos aktiváláshoz a kártyatulajdonosnak három adatot szükséges megadni:
- A kártya számának utolsó tíz számjegyét
- A kártyával együtt kapott TeleKódot
- A kártyabirtokos születési dátumát

A TeleKód alap esetben a kártya utolsó 3 számjegye, amit javasolt az első belépést követően azonnal megváltoztatni. Erre a (06-1) 3-666-222 telefonszámon elérhető OTP SZÉP Vonal tárcsázását követően, a 2-es menüpontot kiválasztva van lehetőség.

A SZÉP Kártya csak aláírással együtt érvényes. Kérjük, hogy a kártyához tartozó kódokat és adatokat ne hagyják könnyen hozzáférhető helyen. A TeleKód megváltoztatása mellett érdemes az OTP SZÉP Kártya aktuális egyenleget, vagy a fizetési tranzakciók listáját rendszeresen ellenőrizni, amely az OTP Portálok oldalon regisztráció nélkül is megtehető. Ekkor a kártyaszám utolsó 8 számjegyére és a Telekódra van szükség.