Elérhetővé vált a K&H digitális SZÉP Kártya

2024 elején az eddigiekhez képest is komolyan megnőtt a SZÉP Kártya forgalma, hiszen mind a kártyabirtokosok száma, mind pedig a költések mértéke mintegy 10 százalékkal megemelkedett. Mindemellett pedig a feltöltések összege is közel a negyedével magasabb volt az előző év azonos időszakhoz képest, ez közel 60 milliárd forintot jelentett tavaly.

A cafeteria egyre nagyobb népszerűségét az elfogadóhelyek számának bővülése is elősegíti, tudniillik egy év alatt 12 ezerrel nőtt meg azon szolgáltatók száma, ahol elkölthetjük a plasztikon található egyenlegünket.

A legnagyobb változást azonban kétségkívül a digitális SZÉP Kártya bevezetése jelentette. Jelenleg ez a megoldás kizárólag a K&H banknál érhető el, noha a másik két pénzintézet által kiadott közlemény szerint mind az OTP, mind pedig az MBH SZÉP Kártya esetében várható, hogy a közeljövőben lezajlanak az ezzel kapcsolatos fejlesztések.

Ahhoz, hogy a kártya elektronikus változatát elkezdhessük használni, mindössze pár dologra lesz csak szükségünk. Természetesen rendelkeznünk kell K&H Bank lakossági számlával és elengedhetetlen az aktivált K&H Szép-kártya is.

Ezt követően töltsük le Androidot, illetve iOS-t futtató eszközünkre a mobilbanki szolgáltatást, melyet aktiválnunk kell. A szoftverek könnyedén beszerezhetők a Play Áruházból, illetve az App Store-ból.

Ekkor már csak annyi a teendőnk, hogy digitalizáljuk Szép-Kártyánkat, melyet az appba belépve egyszerűen megtehetünk a ’termékek’, majd a ’kártyáim’ menüpontra navigálva és a plasztikkártya képe alatt a ’Hozzáadás Apple Wallet-hez’ illetve a ’Hozzáadás a Google Pay-hez’ menüpontra kattintva.

A digitális SZÉP Kártya elfogadóhelyek listája ugyan rohamosan bővül, ám ha véletlenül olyan szolgáltatót választanánk, ahol ez az opció még nem érhető el, akkor sincs különösebb probléma, hiszen a mágnescsíkkal ellátott plasztikot ekkor is használhatjuk.