Akácliget Gyógy- és Strandfürdő - Karcag

Karcagon a Nagykunság fővárosában várjuk valamennyi gyógyulni és pihenni vágyó vendégünket. A város észak-nyugati részén található Akácliget Gyógy- és Strandfürdő négy nyitott medencével és három fedett medencével egész évben nyitva áll a helyi lakosok, valamint a településre látogatók részére.

Szabadidő  >   Fürdő
  >  Jász-Nagykun-Szolnok  >  Karcag
Jellemzők: Fiataloknak, Családoknak, Wellness, Aktív pihenés, Fürdőszolgáltatás
E-mail: -
Web: -
SZÉP Kártya elfogadás:
OTP
MBH
K&H
Akácliget Gyógy- és Strandfürdő - Karcag SZÉP Kártya
A nyitott medencék közül kettő medence gyógyvizű, mely nátrium-kloridos és hidrogén-karbonátos, valamint igen sok ásványi anyagot tartalmazó magas sótartalmú (7011mg/l) hévíz.

Összetételénél fogva kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések kezelésére, nőgyógyászati panaszok enyhítésére, egyes bőrbetegségek gyógyítására. A gyógymedencéken felül a nyitott részen gyermekmedence és élménymedence áll a vendégek rendelkezésére.

Az úszás kedvelőinek a 2013-ban átadott új épületben található szabványméretű uszoda és tanuszoda nyújt lehetőséget a testmozgásra, a kikapcsolódni vágyók pedig a kétterű termálmedencében tölthetik idejüket.

Az egészséges életmód hívei wellness részlegünkben töltődhetnek fel, ahol finn szauna, infra szauna, jakuzzi, valamint szolárium áll rendelkezésükre.

2013-ban elkészült a Gyógy I. és II. medence felújítása, melyben buzgár, nyakzuhany, dögönyöző és vízágy került kialakításra. Szintén 2013-ban készült el az új szabványméretű uszoda (25*18 m), tanuszoda, illetve kétterű termálmedence (élményelemekkel).

Az gyermekmedence 2 térrel rendelkezik, melyből az egyik a csecsemők részére biztosít fürdőzési lehetőséget, a másik a 2 éven felüli gyermekek számára pancsolási, illetve vízhez szoktatási lehetőséget. A két medence tér között a térelválasztás színes betonoszlopokkal történik, az átjárhatóság megakadályozásával.

A medence a mai kor igényeinek megfelelő vízvisszaforgató rendszerrel, feszített víztükörrel került megépítésre. Mindkét medencetérben korszerű játékelemek kerültek elhelyezésre: 2 db fóka, 2 db teknős, 1db bébi vízilófej, 1 db kiselefánt és 1db csúszda.
Cím:
5300 Karcag, Fürdő utca 3.
Tel.: (30) 228 0880
E-mail: -
Web: -
Nyitvatartás:
01.01 - 12.31.
GPS:


Megközelítés:
Autóbusz megállóhely 500 m
Vasútállomás: 3,5 km
Autóval Berekfürdő felől a körforgalom első kijárata után az első kereszteződésnél jobbra található fürdőnk.

Kiemelt elfogadó helyek: