Hír

A Balatoni régió SZÉP reményekkel várja a nyarat

A Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai helyettes államtitkára, Horváth Viktória a SZÉP Kártya jelentőségét méltatta a Balaton szezonnyitó koszorúzásán. Az NGM a tavalyihoz hasonló bevételekre számít a régióban.

A Balaton régiójában szépen teljesített a tavalyi szezonban a Széchenyi Pihenő Kártya. 10 százalékos növekedés, 640 ezer SZÉP Kártya-használó vendég, és hatmilliárd forintnál is nagyobb bevétel a hazai turizmusban – ez jellemezte a 2013-as esztendőt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) képviseletében Horváth Viktória, turisztikáért felelős helyettes államtitkár méltatta a Pihenőkártya jelentőségét a Balaton szezonnyitó ünnepségén. A rendezvényen az is elhangzott, hogy a térség jelentős turisztikai fejlesztésekkel gazdagodott. A fejlesztések fontosságáról szólva a helyettes államtitkár elmondta, sok külföldi hazánkat a Balatonnal azonosítja.

A tavalyi szezon remek eredményeire alapozva az NGM arra számít, hogy idén is sokan választják a SZÉP Kártya elfogadóhelyek Balaton-környéki szolgáltatóit. A szálláshelyek színvonalas szolgáltatásai, ajánlatai mellett a térségben nagy hangsúlyt helyeztek az aktívturizmusra is. A Balaton körül kiépített kerékpárút nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy az aktív pihenést kedvelők az egész Magyar Tengert végig járhassák.

A régió szálláshelyeinek legtöbbjét a SZÉP Kártya alszámlák bármelyikével igénybe lehet venni. A különböző szállástípusok ajánlatai a különböző pénztárcákhoz igazodva, sokféle lehetőséget kínálnak azok számára, akik a Balaton körül szeretnének pihenni. A térségben sok wellness lehetőség is várja a pihenni vágyókat.

A SZÉP Kártya akciós szállásajánlatok, kedvezményes üdülési csomagok választásához is jelentős segítséget nyújt. A kártyával történő szállásfoglalás kényelmes, készpénz nélküli lehetőséget biztosít. Segítségével az előfoglalás, előleg-fizetés is könnyedén megoldható. Az online foglalások, tranzakciók előtt mindenképpen ajánlott ellenőrizni az alszámlák aktuális egyenlegét. Ne feledjük, 2014. május 31-ig még felhasználhatjuk a 2012-ben érkezett SZÉP Kártya egyenleget! A határidő után az addig fel nem használt keretet a kártyakibocsátó pénzintézet 30 napon belül visszautalja a munkáltató (vagy annak jogutódja) számlájára.

További cikkeink: