Utazás
Szegfű Apartman - Hajdúszoboszló
A rovat támogatója:

Debrecen zenével és mézeskaláccsal

Finom mézeskalács, tradicionális mézfelhasználási ismeretek és jazz zene várja ezen a hétvégén a Debrecenbe látogató vendégeket. A SZÉP Kártya elfogadóhelyek debreceni kínálata is remek lehetőségeket ígér.

Település: Debrecen
Időpont: 2013. július 26-28.

A Cívisváros egész évben remek programokkal, kényelmes szálláshelyekkel és gyógyító hatású termálvizével tökéletes időtöltést kínál. A nyári szezonban még több fesztivál és rendezvény gondoskodik arról, hogy akik Debrecent választják pihenésük helyszínéül, jól érezzék magukat. Ilyen lehetőségek várnak július utolsó hétvégéjén is a városba érkezőkre.

A zenerajongókat a 42. Debreceni Jazznapok rendezvénysorozat fellépői szórakoztatják. Akik pedig a gasztronómia iránt érdeklődnek, felkereshetik a VI. Debreceni Mézeskalács Fesztivál programjait. A programok idejére a debreceni szálláshelyek kínálatából, a SZÉP Kártya elfogadóhelyek akciós ajánlataiból is érdemes csemegézni.

A Mézeskalács fesztivál valódi családi program. A rendezvénynek a debreceni Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum ad otthont. A város nevéhez szorosan kapcsolódó mézeskalácsosság, valamint a méz felhasználásának tradíciói kerülnek bemutatásra a VI. Debreceni Mézeskalács Fesztivál során.

Debrecen zenével és mézeskaláccsal

Igazi időutazásban lehet részük a fesztiválra látogatóknak. A régi vásárok hangulata elevenedik meg a hétvégén. A gyerekeket kézműves foglalkozásokkal várják: mézeskalács díszítés és mézeskalács házikó-építés is szerepel a programok között.

A 42. Debreceni Jazznapok során pedig a zene kapja a főszerepet. A Jazz műfaja a város számos pontján megszólal, így a zene a Kossuth téren, a Halközben, a MODEM udvarban, valamint a Pásti utcai Zsinagógánál is felcsendül.

Debrecen egész évben kiváló programokat és tökéletes kikapcsolódási lehetőséget kínál. Mivel a fürdők belépőjegyét már a SZÉP Kártya bármelyik alszámlájáról ki lehet fizetni, érdemes indulás előtt zsebre vágni a plasztik lapot.

További utazásos cikkeink:
Kiemelt SZÉP Kártya elfogadóhelyek: