Utazás
Szegfű Apartman - Hajdúszoboszló
A rovat támogatója:

Busójárás Mohácson, 2014-ben is

Idén is jönnek a maszkos, télűző lények, a busók. A Mohácsi Busójárás 2009 óta az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség reprezentatív listáján is megtalálható. A szállások közül foglaljon a SZÉP Kártya elfogadóhelyek kínálatából!

Település: Mohács
Időpont: 2014. február 27 - március 4.

Az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listáján 2009 óta szerepel ez a látványos, érdekes néphagyomány, a mohácsi busójárás. A busójárás során a maszkos, szőrmébe burkolózó, zörgő és csörgő botokkal felszerelkezett alakok elűzik a telet és a fagyot, és köszöntik az érkező tavaszt.

Ez a látványos farsangi népszokás sokakat csábít február végén Mohácsra. Az idei programban kicsik és nagyok, néptáncosok és busócsoportok lepik el Mohács utcáit. Különböző táncházi programok mellett kiállítások, népművészeti bemutatók, kézműves vásárok színes forgatagába csöppennek az ide érkezők. A programok egy része belépődíjas.

Busójárás Mohácson, 2014-ben is

A 2014. február 27-től március 4-ig tartó rendezvénysorozatra érdemes már időben szállást foglalni. A SZÉP Kártya elfogadóhelyek Mohács számos pontján kínálnak akciós szállásajánlatokat. A szállástípusok között vendégházat, több csillagos hotelt, ifjúsági és magánszállást is találhatunk.

Megnyitotta kapuit az interaktív kiállításokkal és látványműhelyekkel is nyitva tartó Busóudvar. Az egész évben nyitva tartó Busóudvar kézművesek, maszkfaragók, valamint a sokacokat, a szokásokat bemutató mesteremberek munkái révén ismerteti ezt a különleges népszokást. A mohácsi Busóudvar a belvárosban várja az érdeklődőket. A hagyományőrzés e formája a város legnagyobb hazai, és egyben nemzetközi vonzereje, reklámhordozója is lett egyben.

További utazásos cikkeink:
Kiemelt SZÉP Kártya elfogadóhelyek: