SZÉP - infó

SZÉP Kártya egyenleg lekérdezés és aktiválás

A három kibocsátó banknál a SZÉP Kártya egyenleg lekérdezése hasonló módon történik. A SZÉP Kártya aktiválás folyamata során azonban eltérő gyakorlatot használ az OTP, a K&H és az MKB. Alábbi írásunk rövid összefoglalót ad utalványkártyája egyenlegéről és aktiválásának menetéről.

A SZÉP Kártya alszámláira a munkáltató utalja át a cafeteria juttatás összegét. Az alszámlák egyenlegét a kártyabirtokos többféle módon is lekérdezheti. A SZÉP Kártya egyenleg lekérdezés folyamata érdemben megegyezik mindhárom szolgáltató helyen. Az egyenleget érdemes rendszeresen lekérdezni, ha másért nem, legalább biztonsági okokból. Amennyiben gyanús tranzakciót látunk a listában, jelezzük ezt a kibocsátó bank felé, és tiltassuk le a kártyát.

Az OTP SZÉP Kártya birtokosok a Pénzintézet online munkavállalói felületén, telefonos egyenleglekérdezés esetében a SZÉP vonalon, továbbá banki, POS terminál használatakor, a terminálból kinyomtatásra kerülő bizonylaton tájékozódhatnak. Olvassa itt részletesebb írásunkat.

Az MKB SZÉP Kártya tulajdonosai az online felületet a honlap Egyenleglekérdezés menüjén keresztül érhetik el. Telefonos egyenleg lekérdezés esetén a minden nap reggel 8 és este 8 között hívható Kártyaközpont nyújt segítséget az egyenlegük után érdeklődőknek. Emellett a POS terminál által kinyomtatott bizonylat is tájékoztatja a kártyabirtokosokat az elkölthető összeg nagyságáról. Olvassa itt részletesebb írásunkat.

A K&H SZÉP Kártya birtokosai a szolgáltató Bank internetes Szépkártya-portálján keresztül, valamint telefonos egyenleg lekérdezéskor egy úgynevezett K&H Cégvonal tárcsázását követően, 24 órában értesülhetnek aktuális cafeteria keretük egyenlegéről. Természetesen, POS terminál használatakor, a K&H Szép-kártyás ügyfelei is megtekinthetik fizetés utáni egyenlegüket. Olvassa itt részletesebb írásunkat.

A Széchenyi Pihenő Kártyát a legelső használatba vétel előtt – a kibocsátó pénzintézettől függetlenül – mind a főkártya tulajdonosának, mind a társkártya-birtokosnak aktiválni kell. A SZÉP kártya aktiválás menete eltérő gyakorlatot mutat a kibocsátó bankoknál.

Az OTP SZÉP Kártya aktiválása csak telefonon keresztül lehetséges. Erre a célra szolgál többek között a SZÉP Vonal. A banknál webes kártya aktiválásra egyelőre nem biztosítanak lehetőséget. Bővebben az OTP Szépkártya aktiválásáról

A K&H SZÉP Kártya aktiválás csak internetes felületen, online aktiválás útján lehetséges. Ezt a www.szepkartya.kh.hu weboldal Munkavállalói felületén történő belépést követően lehet végrehajtani.

Az MKB SZÉP Kártya birtokosok az utalványkártyát mindkét módszerrel, azaz telefonos és online aktiválás során egyaránt élesíthetik. A telefonos megoldást választóknak az MKB Kártyaközpontját kell tárcsázniuk. Bővebben az MKB Szépkártya aktiválásáról

Egyenleg lekérdezés, kártya aktiválás, illetve bármilyen tranzakció online végrehajtása során körültekintően használjuk a számítógépet. Ügyeljünk arra, hogy mind az egyenleglekérdezés, mind az aktiválás folyamata alatt mások ne férhessenek hozzá személyes kódjainkhoz, adatainkhoz.

További cikkeink: