SZÉP - infó

SZÉP Kártya: 2013-ban jár le a 2011-es keret

A SZÉP Kártya jogszabály legújabb módosítása több időt ad a plasztikkártyán található egyenleg elköltésére. A 2011-ben utalt cafeteria juttatás érvényessége, lejárata 2013. május 31-ig meghosszabbításra került. További jó hír, hogy az új határidőig fel nem használt összeg nem veszik el, hanem a kibocsátó visszautalja a munkáltatónak.

Újabb módosításon esett át a SzépKártya felhasználásáról szóló kormányrendelet. A december 28-án megjelent változtatások további időt biztosítanak a kártyabirtokosoknak a plasztikon található összeg elköltéséhez. Ennek köszönhetően a 2011-ben a SZÉP-Kártyára utalt összeget 2013. május 31-ig (azaz öt hónappal tovább) lehet felhasználni. A 2011-es cafeteriát azonban továbbra is kizárólag szálláshely-szolgáltatásra fordíthatja a dolgozó.

A SZÉP Kártya egyenleg felhasználási határideje nem csak a 2011-ben utalt összegekre vonatkozik. Az idei, 2012-es egyenlegből 2014. május 31-ig lehet fizetni az egyre többféle szolgáltatásért. Az idei összegek azonban már bármely szolgáltatási körben (szállás, vendéglátás, szabadidő) elkölthetőek.

A módosító rendelkezésben új szabályozás az is, hogy a határidőig fel nem használt keretösszeget a kártyakibocsátó a lejárati időt követő 30 napon belül visszautalja a munkáltató számára.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) arra számít, hogy a SzépKártya kormányrendelet módosítása, az egyenleg felhasználásának meghosszabbítása az előszezoni időszakra vonatkozó vendégforgalom növekedését, a vendégéjszakák számának emelkedését eredményezi a jövőben.

A PihenőKártyán lévő maradványösszegekről, azok felhasználásának határidejéről a kártyabirtokosok a kibocsátók telefonos ügyfélszolgálatánál és internetes felületén keresztül, online egyenleg ellenőrzés során tájékozódhatnak.

További cikkeink: