SZÉP - infó

Megoldódik a SZÉP Kártya kereszt elfogadása

Várhatóan 2012. április 15-től megoldódik a SZÉP Kártya kibocsátók közötti kereszt elfogadás. A K&H-nál március 1. óta mindhárom bank kártyája használható, az OTP április 15-re ígérte a kártya elfogadás biztosítását. Az MKB is folytatja a nyitást.

A három SZÉP Kártya kibocsátó bankot rendelet kötelezi arra, hogy a POS terminálokon egymás kártyáinak elfogadását tegyék lehetővé. A K&H Bank harmadikként csatlakozott a kártyakibocsátók körébe, de elsőként hidalta át a kereszt elfogadás problémáját. 2012. március 1-től ugyanis a K&H terminálokon mind az MKB, mind az OTP SZÉP Kártya használható.

Az OTP és az MKB közötti megállapodás is várhatóan létrejön. Az MKB Bank ugyanis közleményben jelezte a kártyatulajdonosok felé, hogy az OTP-től hivatalos értesítést kapott. Ennek értelmében az MKB SZÉP Kártya elfogadására az OTP POS termináljain 2012. április 15-től lesz lehetőség. A számlák kiegyenlítését addig a telefonos engedélyeztetés, vagy az internetes felület segítségével lehet végrehajtani.

Az MKB a közleményében megerősítette, hogy az általa kibocsátott SZÉP Kártyát a K&H, az UniCredit, valamint a Takarékbank már eddig is elfogadta, és rövidesen elindul az elfogadás az Erste Bank POS termináljain is.

További cikkeink: