SZÉP - infó

Itt a 2011-es SZÉP Kártya lejárati ideje

A Széchenyi Kártyákon lévő összeg lejárati ideje a második naptári év májusának utolsó napja. A 2011-es szépkártya lejárati ideje így 2013. május 31. A 2011-es keretet kizárólag szálláshely szolgáltatásra lehet felhasználni.

2011 nyara óta lehet Széchenyi Pihenőkártya formájában béren kívüli juttatást kapni. A 2011-es SZÉP Kártya lejárati ideje közeledik! A cafeteria ezen formája ugyanis az összeg átutalását követő második naptári év május végéig, ebben az esetben 2013. május 31-ig érvényes.

A juttatás keretét 2011-ben 300 ezer forintban maximálták. A kártyát csak szállás szolgáltatásokra lehetett használni. A három alszámlás (szállás, vendéglátás, szabadidő) rendszert 2012-től vezették be. Eszerint a tavalyi évben kapott, még meglévő összeget csak szálláshely szolgáltatásra, szállásfoglalásra költheti a kártya tulajdonosa.

Ha a kártyabirtokos a számláján nyilvántartott pénzt nem használja fel, a lejárati időt követően az összeg a bankhoz kerül. 2011-ben két pénzintézet, elsőként az OTP, majd az MKB Bank kezdte meg a Pihenőkártya kibocsátását.

A SZÉP Kártya foglaló, előleg fizetésére is alkalmas. Ennek értelmében, a 2011-es keretből akár a jövő év eleji, ünnepekre, a tavaszi szünetre, vagy a nyári nyaralásra időzített pihenés szállás költségeit is rendezhetjük. Sok olyan szálláshely-szolgáltató, hotel és apartman található az elfogadóhelyek között, amelyeknél a kártyabirtokos előleg fizetéssel kötheti le a szállását, akár húsvétra.

A SZÉP Kártya lejárati ideje mellett fontos megemlíteni egy másik időtartamot is. Ez pedig a plasztiklap érvényességi ideje. A főkártya és a társkártyák érvényességi ideje egyaránt 5 év. A társkártya a főkártya egyenlegét használja, így az utalványszámlán rendelkezésre álló keretet a társkártya – a megrendelésének, legyártásának időpontjától függetlenül – az összeg átutalását követő naptári év végéig használhatja a kártya birtokosa.

További cikkeink: