SZÉP - infó

Így változott a SZÉP-Kártya kormányrendelet 2012. októberben

Módosult a szépkártya működését szabályozó kormányrendelet, mely 2012. október 26-án jelent meg a Magyar Közlöny 141. számában. A felhasználók és az elfogadóhelyek egy részének örvendetes hír, hogy a szabadidő alszámla felhasználása bővebb lehetőségeket biztosít a jövőben.

A SZÉP Kártya működéséről és felhasználásáról szóló kormányrendelet módosítása 2012. október 26-án jelent meg, a Magyar Közlönyben. A decemberben életbe lépő változások legnagyobb részt a szabadidő alszámla felhasználásának körét bővítik. A szakemberek ugyanis a kártyahasználók visszajelzéseit figyelembe véve változtattak az igénybe vehető szolgáltatások körén.

Nagyon sokan hiányolták eddig, és a módosításnak köszönhetően decembertől már uszodabérletet is lehet váltani a pihenő kártya keretéből. Emellett egyértelművé vált a sporthorgászat kérdése is. A rendelet hatályba lépését követően már a horgászathoz is biztosan használhatjuk az utalványkártyát.

A fitnesz és konditerem-használat mellé, bekerült a szolgáltatások körébe a különféle sporttáborok és tanfolyamok köre is. Továbbá lehetőség van a tábor vagy tanfolyam költségeinek rendezése mellett akár sporteszköz kölcsönzésére is.

A változtatások és pontosítások kapcsán megtudhatjuk a SZÉP Kártya kormányrendelet módosításából azt is, hogy mi a teendő a kártyabirtokos munkavállaló elhalálozása esetén. Részletesen kidolgozták a szolgáltatók és az intézmények számára kötelező nyilvántartással kapcsolatos feladatokat is.

A Széchenyi Pihenő Kártya működését szabályozó kormányrendelet módosítása nagyban segítheti a jövőre nézve a munkáltatók és a kártyabirtokos dolgozók kártyahasználati terveit. A változtatások a szolgáltató SZÉP Kártya elfogadóhelyek számára is előnyösek lehetnek, hiszen az utalványkártya szabadidő alszámla használatának bővítése további lehetőségeket és új ügyfeleket jelenthet számukra.

További cikkeink: