Hír

Vadásszon pecséteket, fogyasszon falusi ízeket

Pecsétgyűjtő akciós kampányba kezdett a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete. Fedezzük fel a hamisítatlan hagyományos ízeket, a vidék, a kis falvak hangulatát! Méltán híres elfogadóhelyek a falusi turizmus szolgáltatók között is!

Új országos kampányba kezdett a Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete (FVSZE). A Falusi Íz-lelő Túra névre keresztelt akció célja, hogy nagyobb hangsúlyt fektessen a házias ízek, a vidéki tájkonyha hagyományaira, jellegzetességeire. Az elsődlegesen a gasztronómiai értékeket bemutató, megismertető kampány során pecsétgyűjtő játékra hívják a kirándulókat, turistákat, országjárókat.

Az akció egész évben várja a pecsétvadászokat. A kirándulások, országjárás során, ha felkeresünk egy-egy adott vendéglátó helyet és a településhez, környékhez tartozó tájházat, máris közelebb kerülhetünk az összegyűjtendő tíz pecséthez. A finom falatok mellett érdekes programok is várják az érdeklődőket. Pecsétet akár gasztronómiai fesztiválokon is lehet gyűjteni.

A szervező FVSZE a pecsétgyűjtő programot ismertető füzetkében tájékoztat az akcióban részt vevő szolgáltatókról, fesztiválokról és programokról. A pecsétek gyűjtése több szempontból is remek szórakozás. Egyrész a túrák során felfedezhetjük hazánk ismert és rejtett szépségeit, megismerkedhetünk az egyes tájegységek gasztronómiai és kulturális sajátosságaival. Másrészt pedig, akik a kampány során, az év végéig összegyűjtik és bemutatják a tíz pecsétet, további értékes ajándékokkal is gazdagodhatnak.

Hazánk számos nagyvárosában és a kisebb falvakban is találhatunk már SZÉP Kártya elfogadóhelyeket. Akár szállást keresünk a túrákhoz, akár megéhezünk a kirándulás során, a vendéglátás alszámla sok esetben nyújt segítséget a költségek fedezéséhez.

Pecsétgyűjtő füzetkéhez az FVSZE segítségével lehet hozzájutni. Az Egyesület abban is segédkezet nyújt, merre keressék a túrázók a pecsétlelőhelyeket. A vidék békéjét, hangulatát kedvelőket pedig további programok is várják. A Tisza-tavi Ökocentrum biztosít helyszínt az FVSZE következő eseményének, melyet június 14-15-én tartanak, a Népi Íz Őrző Napok és Tájjellegű Ételek Kóstolója címmel. Az Ökocentrum is, és Poroszlón számos különböző szolgáltató is elfogadja a Széchenyi Pihenőkártyát, a létesítmény pedig egész évben nyitva áll a természetkedvelők előtt.

További cikkeink: