Hír

Továbbra is kedvelik a SZÉP Kártyát

A juttatások között továbbra is népszerű az Erzsébet utalvány és a SZÉP Kártya. A vállalkozások közel fele nyújt cafeteriát dolgozói részére. A SzépKártya elfogadóhelyek kedvező ajánlatokkal várják a kártyabirtokosokat országszerte.

A béren kívüli juttatások helyzete az elmúlt esztendőhöz képest javulást mutat. Nőtt ugyanis azon vállalkozások aránya, akik cafeteriában gondolkodnak. A legfrissebb statisztikák szerint ugyanis a hazai kis- és középvállalkozások közel fele tervez plusz juttatást adni dolgozói részére.

A juttatások között a SZÉP-Kártya és az Erzsébet utalvány magasan a legnépszerűbb elemek. Ezeket a közlekedési költségek támogatása követi. Az Erzsébet utalvány folyamatos jó helyezése annak is köszönhető, hogy 2014-ben már 8000 Ft-ra emelkedett a korábbi 5000 Ft-os juttatás mértéke.

A SZÉP Kártya egyenleg éves maximális mértéke továbbra is 450.000,- Ft. Eddig az összegig lehet kedvezményes adózási feltételek mellett biztosítani az alkalmazottak részére ezt a juttatást. A három alszámla közül továbbra is a vendéglátás zsebet használják a leggyakrabban. A feltöltések legnagyobb részét erre címkézik a munkáltatók. A szállás alszámla népszerűsége is megugrott annak köszönhetően, hogy a szállás-költségek mellett már fürdőbelépőre, strand- és uszoda belépőre, bérletvásárlásra is lehet fordítani.

A továbbra is legkisebb éves kerettel, de legszélesebb felhasználási körrel bíró szabadidő alszámla lehetőségeit is bővítették. A legutóbbi jogszabály-változás még több sporttevékenységet, a horgászok által régóta várt horgászjegy-vásárlási lehetőséget is biztosítja a SZÉP Kártya elfogadóhelyeken a kártyabirtokosoknak.

A kártyakibocsátó pénzintézetek nem győzik hangoztatni, hogy 2014. május 31-ével lejár a 2012-ben érkezett juttatások felhasználásának határideje. A határidő lejártát követően a kibocsátók a munkáltatók részére utalják vissza a fel nem használt összegeket. A két évvel ezelőtti feltöltések költését, felhasználását könnyítő akciós ajánlatokkal az elfogadóhelyek is nagy számban készülnek.

Hasznos tudni, hogy a Pihenőkártya előlegfizetésre, foglaló kifizetésére is használható. Ennek köszönhetően a lejáró összeggel már most le lehet foglalni egy nyári, vagy akár év végi pihenéshez a szállást. Amennyiben a kártyán lévő keret kis összeg, a fizetési módot lehet kombinálni kártyás és készpénzes, vagy SZÉP Kártyás és bankkártyás móddal is!

További cikkeink: