Hír

Tízmilliárdokat mozgatott a SZÉP-Kártya novemberig

Több mint 18 ezer munkáltató mintegy 65 milliárd forint összegben biztosított dolgozói részére SzépKártya formájában cafeteriát. A fő- és társkártya tulajdonosok költése november végéig közel 39 milliárd. Íme a 11 havi statisztika. További fontos novemberi hír, hogy indul a Tempo SZÉP Kártya.

2012. november végéig SzépKártya formájában közel 65 milliárd forintnyi értékben kaptak béren kívüli juttatást a dolgozók. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adataiból kiderül, hogy eddig közel 780 ezer darab főkártya-, valamint több mint 17 ezer társkártya-igénylés került feldolgozásra, ami negyvenezerrel több SZÉP Kártya tulajdonost jelent a szeptember végi adatokhoz képest.

Az elmúlt két hónap alatt közel 6 és fél ezerrel nőtt a szolgáltató SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma is, így november végén már majdnem 40 ezer helyen lehetett használni az utalványkártyákat országszerte.

Az alszámlák közt még mindig a vendéglátás alszámla vezet. Ebbe a zsebbe november végéig több mint 38,5 milliárd forint került feltöltésre. A kártyabirtokosok ennek kétharmadát használták fel.

A szállás alszámla november végi egyenlege 16,5 milliárd forint körüli értéket mutatott. A kedvezményezettek 9,1 milliárd forintért fizettek a hazai szálláshely-szolgáltatóknál. Ez a szeptember végi adatokhoz képest több mint másfél milliárd forintos növekedést jelent.

A szabadidő alszámlára közel 9,8 milliárd forintot utaltak a szerződött munkáltatók. A SZÉP Kártya egészséget, kultúrát, sportot és szórakozást átölelő alszámlájáról 4,5 milliárd forintot használtak fel a dolgozók. Közel egymilliárd forinttal többet, mint szeptember végén.

A jövő évben minden bizonnyal emelkedik a szabadidő, rekreációs zseb forgalma. Egyrészt a kormány szélesítette a szabadidő alszámla felhasználási lehetőségeit, másrészt novemberben új piaci szereplő megjelenése is bejelentésre került. A negyedikként debütáló Tempo SZÉP Kártya az egészségmegőrzést állítja a középpontba.

További cikkeink: