Hír

Tájékozódjunk a SZÉP Kártya használat előtt

A SZÉP Kártya használata előtt érdemes a választott elfogadóhelyen érdeklődni, hogy mire számíthatunk, ha a pihenőkártyával szeretnénk fizetni. Ezt tanácsolja az MKB SZÉP Kártya tulajdonosoknak a pénzintézet szolgáltató-kereső alkalmazása is.

A SZÉP Kártya elfogadóhelyek aktuális listáját a kártyakibocsátó pénzintézetek honlapján is megtalálhatjuk. Az MKB Bank azonban – az elfogadóhelyek keresésekor – felhívja a figyelmünket a következőkre.

Amikor a szolgáltató elfogadóhely beküldi a szerződését a pénzintézethez, az elfogadói szerződés feldolgozásával egy időben az új elfogadóhely adatai a szolgáltató-kereső adatbázisban már megtalálhatóak. Azonban, az elfogadási folyamat kezdetéig néhány napos átfutási időre kell számítani, az adminisztratív teendők (a szerződés aláírása, elpostázása az elfogadóhelynek) miatt.

Javasolt tehát előzetesen a választott szépkártya elfogadóhelynél is érdeklődni arról, fizethetünk-e már az utalványkártyával. Érdemes arra is rákérdezni, hogy milyen módon történik a szolgáltatónál a kártya elfogadás.

Az előzetes tájékoztatást nem csak MKB SZÉP Kártya tulajdonosoknak érdemes megtenni. Az OTP és a K&H Szép-Kártya elfogadóhelyek esetében is célszerű a kártyahasználat előtt érdeklődni.

További cikkeink: