Hír

Színházak Éjszakája – egy SZÉP program Budapesten

Idén március 31-én rendezik meg a Színházak Éjszakája című programot. 13 budapesti színház várja rendhagyó interaktív programokkal a vendégeket. A színházak között SZÉP Kártya elfogadóhelyek is vannak. A program kizárólag karszalaggal látogatható.

A fővárosi színházak 2012. március 31-én első alkalommal – a nagy sikerű Múzeumok éjszakája rendezvényt alapul véve – megrendezik a Színházak Éjszakája programot. A részt vevő 13 budapesti színház egyetlen éjszaka erejéig teljesen átalakul.

A teátrumok különleges és cseppet sem szokványos programokkal várják a látogatókat a március 13-án délután 16 órakor kezdődő rendezvényen. Az esemény Tarlós István főpolgármester megnyitójával indul délután, a Városháza téren. Ugyanitt egy színházi plakátokat és fotókat felvonultató, egy hétig látható kiállítás is megtekinthető.

A programban résztvevő színházak között SZÉP Kártya elfogadóhelyek is vannak. Ilyen például a Katona József Színház, a Madách Színház, a Budapesti Operett Színház és a Radnóti Miklós Színház. Színházjegy vásárlása a SZÉP Kártya szabadidő kerete terhére is van lehetőség, amennyiben a feltételek adottak.

Kicsik és nagyok, ifjak és idősebbek, a színház világáért rajongók és a színházat még csak ízlelgetők egyaránt izgalmas és érdekes események részeseivé válhatnak. Interaktív előadások kicsiknek és nagyoknak, kulisszajárás, musical-maraton és közös kávézás kedvenc színészeinkkel, ez mind előfordulhat ezen a varázslatos éjszakán.

A Budapest Bábszínház elvarázsolt kastéllyá válik, ahol báblabirintus várja a nézőket. A Kolibri Színház délután a gyermekeknek, este a felnőtteknek kedveskedik interaktív előadásokkal.

A Budapesti Operett Színház művészei musical-maratonnal és tánctanulással várják a lelkes színházrajongókat. A Madách Színház a fiatal tehetségek számára biztosít bemutatkozási lehetőséget a nagyszínpadon.

A József Attila Színház a legendás színészek fotóit és jelmezeit állítja ki a látogatók számára. A színház örökös tagjaival egy tea mellett el is lehet beszélgetni a szakma csodáiról.

A Katona József Színház művészei rövid kis jelenetekkel készülnek erre a különleges estére, míg az Örkény Színházban a társulat kávéházi hangulatot varázsol a teátrumba. A sütést-főzést szellemvasutas kulissza-bejárás, valamint irodalmi vetélkedő is tarkítja.

A Radnóti Színház sem a szokásos műsorral készül. Jogi és életvezetési tanácsok Dr. Szervét Tibor tolmácsolásában, borkóstoló Gazsó Györggyel, valamint Kováts Adél sminkelési tanácsai tarkítják az este repertoárját. Az Új Színház az Álomfejtés című darabbal várja a vendégeket.

A Thália Színház a zenére helyezi a hangsúlyt, Bereményi-dalok várják az érdeklődőket, a Mikroszkóp Színpad Éjszakai kabaréval készül. A Vígszínház az 1910-es, 20-as évek hangulatát varázsolja a látogatók köré erre a különleges éjszakára, emellett együtt táncolhatnak a Vígszínház színművészeivel is az este folyamán.

A Színházak Éjszakája kizárólag a rendezvény karszalagjával látogatható. A belépésre feljogosító karszalagokat a programban részt vevő teátrumok jegypénztáraiban, továbbá a jegy.hu oldalon, valamint a www.szinhazakejszakaja.hu internetes oldalon lehet megvásárolni.

Érdemes az OTP SZÉP Kártya és a K&H SZÉP Kártya tulajdonosoknak tájékozódni a kártyával való fizetés lehetőségről, amennyiben a szabadidő, rekreáció alszámlájukon lévő összeg erre fedezetet nyújt.

További cikkeink: