Hír

Szépen fejlődik a Tisza-tó környéke

A Tisza-tó és környéke már eddig is népszerű turisztikai célpont volt. A szakemberek úgy vélik, a dinamikus fejlődés további vendégeket, még több vendégéjszakát hozhat. A szépkártya elfogadóhelyek kínálata is folyamatosan bővül.

Az Észak-Alföld egyik kedvelt célpontja a Tisza-tó és környéke. A régió népszerű programokkal és remek pihenési lehetőséggel készül az év minden szakában az ide látogató turisták számára. A SZÉP Kártya elfogadóhelyek között is sokat találunk ebből a régióból.

A belföldi turizmus növekedése ebben a térségben is megfigyelhető. A Széchenyi Pihenő Kártya program dinamikus elterjedése mellett a Tisza-tavi Ökocentrum, az Abádszalókon megrendezésre kerülő kulturális, szabadidős és sportprogramok is jelentős vendégforgalmat biztosítanak a környéknek. Természetesen ehhez elengedhetetlen a minőségi szolgáltatások kedvező áron történő biztosítása is. A horgászok is egyre inkább élnek azzal a lehetőséggel, hogy a SZÉP-Kártya horgászjegy vásárlására is lehetőséget biztosít a szabadidő alszámla révén.

A turisztikai szakma úgy látja, a 2013-as év szép eredményeinek köszönhetően további fejlesztések várhatóak a Tiszta-tavi régióban a jövő esztendőben is. Az itt eltöltött vendégéjszakák terén elmondható, hogy mind a belföldi, mind a külföldi vendégek forgalmában növekedés figyelhető meg.

A SzépKártya forgalomban is megfigyelhető – az év első nyolc hónapját tekintve – a forgalomnövekedés. Augusztusig több mint 90 milliárd forintot költöttek a kártyabirtokosok a szolgáltatóknál abból a több mint 120 milliárd forintból, amelyet a munkáltatók töltöttek a cafeteria számlákra.

A térség, illetve a Tisza-tó tökéletes helyszíne az aktív pihenést, akár az extrém sportokat, vagy a horgászatot kedvelők számára. A környék szálláshelyei többféle árkategóriában várják vendégeiket. A kedvező árakhoz további kedvezményekre is lehet számítani azoknak, akik SZÉP-kártyával foglalnak szállást.

A Tisza-tavi régió további fejlesztése – a szakemberek tervei szerint – további másfél százalék forgalomnövekedést hozhat. Ez mintegy négyezer vendégéjszakát jelent az idei évhez képest. Országszerte megfigyelhető, hogy a belföldi turisztikai célpontok fejlesztése egyre nagyobb népszerűséget eredményez.

További cikkeink: