Hír

SZÉP-Kártyával fogjuk a halakat is

A horgászat hazánkban komoly népszerűséggel bír, és nő a külföldről érkezők érdeklődése is. A horgászturizmus fellendülésének egyik jelentős pontja, hogy a SZÉP Kártya egyenlegéből már horgászjegy, bérlet is vásárolható.

A horgászat, sporthorgászat Magyarországon komoly népszerűségnek örvend. Több mint 300 ezren ragadnak pecabotot rendszeresen a hazai vizeken. A horgászat iránti érdeklődés folyamatosan nő a külföldről érkezők körében is, ami a horgászturizmus élénkülését is jelenti.

A sporthorgászok nagy örömére jó ideje a SZÉP Kártya szabadidő alszámla horgászjegy, illetve bérlet vásárlásához is használható. A pihenőkártya keretéből azonban a pecázáshoz szükséges kellékek is kölcsönözhetőek egyes szaküzletekben. A hazai, horgászható halastavak üzemeltetői között egyre többet megtalálhatnak az érdeklődők a SZÉP Kártya elfogadóhelyek között is.

A Vas megyei Sporthorgász Egyesület ügyvezetője örömmel számolt be arról, hogy a térség számára több szempontból is kedvező lehetőségeket kínál a horgászturizmus fellendülése. Ennek érdekében jelentős élőhely-rehabilitáció folyik a megyei vizekben, folyókban.

A horgászat által kínált kikapcsolódási lehetőség a mai, felgyorsult világban ideális pihenést biztosít. A horgászegyesületek célja, hogy a sporthorgászat mellett a halfogás olyan valódi turisztikai kínálattá válhasson, amely egyéb, kiegészítő szolgáltatásokkal kombinálva a család minden tagjának élménydús kikapcsolódást biztosítson.

A jogszabály módosítása, melynek következtében a SZÉP Kártya horgászjegy vásárlására is felhasználható, nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy még többen kipróbálhassák, megszeressék ezt a valóban természet-közeli sportot.

A horgászat mára már többé vált, mint egyszerű halfogás. A horgászat turisztikai ágazattá, sporttá, kiváló családi időtöltéssé érett. További cél a halastavak, horgászásra alkalmas folyók természeti értékeinek megismertetése, megőrzése, valamint a halételek fogyasztásának népszerűsítése.

További cikkeink: