Hír

Szépkártyás belföldi vendégekkel pörög a turizmus

A SzépKártya felhasználás idén októberben is nagy lökést adott a belföldi turizmusnak. Tavalyhoz képest 12 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma az itthon pihenők esetében. Csak októberben több mint 1 milliárd forintos forgalmat regisztráltak a SZÉP Kártyásoknál.

Az idei ősz is jótékonyan hat a belföldi turizmusra. A kereskedelmi szálláshelyeken a SZÉP Kártya forgalom a tavalyi időszakhoz képest több mint tíz százalékos növekedést mutat. Az őszi szünet és a hosszú hétvégék során sokan használták ki a cafeteria keretük által nyújtott lehetőségeket a SzépKártya elfogadóhelyeken.

A turizmust a Pihenőkártya-használat mellett a folyamatos, megvalósuló turisztikai fejlesztések is pozitívan befolyásolják. Az ágazatban érzékelhető fellendülés Magyarország minden régiójában megfigyelhető. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adataiból az is kiderül, hogy a legnagyobb mértékű növekedés Észak-Magyarországon, Illetve az Alföldi régiókban mérhető. Az év első tíz hónapját figyelembe véve a NGM szakértői szerint a turizmus növekedési üteme kiegyensúlyozott.

A SZÉP Kártya felhasználása a szálláshelyeken, a vendéglátásban várhatóan a jövőben is növekedni fog. Az eddig eltelt időszakban a belföldi szálláshelyeken több mint 14 milliárd forint értékben fizettek a kártyabirtokosok az alszámlákon lévő juttatási keretükből. Ennek köszönhetően a szálláshelyek 15 százalékos forgalomnövekedést tapasztalhattak.

A cafeteria-rendszer 2015-ben még nagyobb hangsúlyt fektet a Széchenyi Pihenő Kártya használatára. A béren kívüli juttatásokra vonatkozóan a változó rendelkezések ugyanis kimondják, hogy jövőre 200 ezer forint feletti összegben a munkáltatók kizárólag ilyen formában tudnak kedvező adózási feltételek mellett cafeteriát biztosítani dolgozóik részére.

További cikkeink: