Hír

SZÉP-kártya jelene, de milyen lesz a jövő?

A szépkártya adózási rendszere beindított egy pozitív folyamatot a hazai turizmus fellendítése érdekében. Az idei évben dinamikusan nőtt a szolgáltató elfogadóhelyek száma, és a pihenőkártyát használók száma is. Az adózás változása viszont lassíthatja a további bővülést.

A Széchenyi Pihenő Kártya egy olyan béren kívüli juttatási forma, mely jelenleg a SzépKártya rendszer minden résztvevője számára sok előnyt és pozitívumot hordoz. A Pihenőkártya az igénylő munkáltató számára a kedvező adóterhek és a lényegesen egyszerűbb adminisztráció miatt lett kedvelt. A SZÉP-Kártya elfogadóhelyek a könnyebb használat, a kedvezőbb jutalék és a gyorsabb kifizetések előnyeit élvezhetik általa. A kártyabirtokos munkavállalók pedig egy praktikus, tartós és korszerű fizetőeszközhöz jutottak, melynek segítségével szállás, vendéglátás, valamint szabadidő és rekreációs területeken, sokféle szolgáltatást vehetnek igénybe országszerte.

A SzépKártya sikerét mutatják az elmúlt időszak számadatai is. A kibocsátott és átadott kártyák mennyisége, a szolgáltatók számának növekedése és a belföldi vendégéjszakák emelkedése is azt bizonyítja, hogy a hazai turizmus fellendítését célzó cafeteria program jól működik.

A Pihenőkártya-program a hazai szállodák és éttermek mellett a falusi turizmus ágazatának fellendítésében is komoly szerepet játszhat. Többek között ezért is emelt szót a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) annak érdekében, hogy ne módosuljon a SZÉP Kártya adózása. A 2013-ra tervezett adóteher-növelés ugyanis azt is jelentheti, hogy a munkáltatók lényegesen csökkenteni fogják a béren kívüli juttatások (cafeteria) arányát, ami azt is jelentheti, hogy az ez évben tapasztalt fellendülés akár a visszájára is fordulhat.

Címkék:
cafeteria adózás

További cikkeink: