Hír

Sokan választották május végéig a SZÉP Kártyát

A SzépKártya népszerűségét mutató számadatok meggyőzőek. A menet közben felmerülő problémák ellenére – melyek megoldásán a szakemberek folyamatosan dolgoznak – a kártyahasználat egyre nagyobb számban tapasztalható az országszerte több mint 21 ezer SZÉP Kártya elfogadóhelyen.

Újabb számadatok mutatják, hogy a SZÉP Kártya népszerűsége töretlen, sőt folyamatosan tovább nő. A május végi adatok értelmében ugyanis már több mint 32 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók a dolgozóik részére igényelt pihenőkártyákra. A minisztériumi szakemberek elmondták, ez az összeg már most meghaladta a teljes évre tervezett összeget.

Közel 650 ezer Széchenyi Pihenőkártya igénylést regisztráltak a kártyakibocsátó pénzintézetek. Ez a szám az év végére megközelítheti az egy milliót is. Több mint 16 ezer munkáltató igényelt eddig dolgozói számára SZÉP Kártyát. A szolgáltatók száma is ilyen lendületes mértékben emelkedik. Az MKB és a K&H bankkal szerződött elfogadóhelyek száma mindkét bank esetében 8000 fölött van, míg az OTP elfogadóhelyeinek száma már 13 ezer felé közelít.

Az eddigi gyakorlat és a tapasztalatok alapján a kártyatulajdonosok a vendéglátás alszámla keretét használták a leggyakrabban. A május végi adatok értelmében, az eddig SZÉP-Kártyával elköltött 5,2 milliárd forintból 3,7 milliárd a vendéglátással kapcsolatos költségekre, 1,1 milliárd forint szálláshelyekre, valamint közel 400 ezer forint a szabadidős szolgáltatásokra került kifizetésre.

A kártyahasználat során felmerült nehézségek megoldásán az illetékes banki szakemberek folyamatosan dolgoznak. Cél ugyanis, hogy a SZÉP Kártya elfogadóhelyek mindegyikén a kártyabirtokosok a lehető legkönnyebben vehessék igénybe a szolgáltatásokat.

További cikkeink: