Hír

Rövidebb nyaralás, nagyobb SZÉP Kártya felhasználás

Többször, rövidebb ideig nyaraltunk ebben a szezonban, és a SZÉP-Kártya forgalom is megugrott. Minden ötödik szállást fizettek ezzel a cafeteria elemmel. A szálláshelyeknek, szállásadóknak megéri csatlakozni a SzépKártya elfogadóhelyek közé.

Kevesebb vendégéjszaka és ugrásszerűen megnövekedett SZÉP Kártya felhasználás jellemezte az idei főszezont – derül ki egy turisztikai felmérésből. A statisztika szerint az idei nyáron a „többször, rövidebb időre” szóló pihenés volt a népszerűbb, a tavalyi 6-7 éjszakás belföldi foglalásokkal szemben. Az is kimutatható, hogy érdemes csatlakozni a SZÉP Kártya elfogadóhelyek körébe a szállásadóknak, ugyanis a szépkártyás vendégek többet költöttek a szállásra, mint a más módon fizetők.

A hosszú és forró nyári szezon jó forgalmat hozott mind a kisebb szállástípusok, mind a szállodák számára. A felmérés szerint a fővárosból érkezett a Balaton partjára a legtöbb vendég. A legnépszerűbb úti célok közé 5 tóparti város került, míg Siófok a TOP 10-es lista élén található. A dobogóra Siófok mellé Hajdúszoboszló és Balatonfüred tudott felállni.

Elmondható, hogy egyre tudatosabban terveznek a nyaralók a költségek terén. Tavalyhoz képest nőtt az együtt utazók száma, ami pl. baráti társaságok esetében rendkívül költséghatékony megoldás.

Bár a főszezon általában augusztus 20-ig tart, idén huszadika után is teltháznak örülhettek a tóparti városok és a népszerűbb fürdővárosok is. A fürdővárosok között a TOP 10-ben Hajdúszoboszló mellett Gyula, Zalakaros és Eger szerzett előkelő pozíciót.

A legnépszerűbb nyaralási célpontokhoz képest mást mutat az Év Szállása verseny jelenleg aktuális állása. Ezen a listán Siófok és Balatonfüred veszített korábbi pozíciójából, míg Csesznek és Szeged városa sokat javított a helyezésén. Ez a szavazás november közepéig tart, így a jelenleg vezető Hajdúszoboszlót kedvelőknek célszerű megerősíteni kedvenc városuk helyzetét.

Címkék:
szállás Balaton

További cikkeink: