Hír

Rekordok a hazai turizmusban

Az idei év első hét hónapjában rekord adatokat könyvelhettek el a turizmusban dolgozó szakemberek. Átadták az egymilliomodik Szép Kártyát, és az elfogadóhelyek az év ezen időszakában már közel tízmilliárd forintos forgalmat tudhatnak magukénak.

2014 júliusáig a hazai szálláshelyek több mint ötmilliós vendégforgalmat bonyolítottak. Az utazók közel 13 és fél millió vendégéjszakát töltöttek a szálláshelyeken, melynek értéke bruttó 101 milliárd forintnak felel meg. Ez az összeg 10% feletti növekedést jelez.

Átadásra került az egymilliomodik Széchenyi Pihenő Kártya, amely komoly mérföldkőnek számít. A SZÉP Kártya elfogadóhelyek 2014 januárja és júliusa között 9,26 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak. Ez majd húsz százalékos növekedés a tavalyi esztendő azonos időszakjához képest. Csak júliusban több mint 2,5 milliárd forint volt a SZÉP-Kártya forgalma.

Rekordnak számít a belföldi turizmus szempontjából az is, hogy a 2014-es év adatai hónapról hónapra felülmúlják a magas bázisnak számító 2013-as adatokat. A KSH adataiból kiderül, hogy a kereskedelmi szálláshelyek bruttó bevétele a szállásdíjakat tekintve 22,6 milliárd forint, ami közel tíz százalékkal magasabb, mint 2013-ban.

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a magyar családok nagyobb összegeket és több időt tudtak idén júliusban pihenésre fordítani. A 2 millió vendégéjszaka nagy részét a SZÉP Kártyájuk egyenlegéből fedezték a családok.

A Széchenyi Pihenő Kártya program idén nyáron is bizonyított. Bár az idei főszezon időjárása változatos képet mutatott, az elfogadóhelyek forgalma bizakodással tölti el a szakembereket az év hátralévő részére is.

A pihenőkártya alszámláit tekintve, a vendéglátás zseb továbbra is a legnépszerűbb. A szállás alszámla egyenlegét egyre nagyobb mértékben használják a családok. A SzépKártya forgalom növekedésében az is nagy szerepet játszik, hogy már mindhárom alszámláról lehet fürdőbelépőt és fürdőszolgáltatásokat finanszírozni.

Címkék:
szállás

További cikkeink: