Hír

Pünkösdi hétvége a SZÉP Kártya elfogadóhelyeken

A pünkösdi hosszú hétvégén is érdemes a SZÉP Kártya elfogadóhelyek sokféle kínálatából választani. Kulturális és szabadidős programok, Balatoni szezonnyitó fesztivál és további színes programok várják a vendégeket országszerte.

A pünkösdi hosszú hétvége is rengeteg szabadidős, kulturális programot, sokféle érdekességet kínál. Érdemes a SZÉP Kártya társaságában felkerekedni. Zenés és gasztronómiai fesztiválok lesznek az egész országban, illetve Balatoni Szezonnyitó és más programok is várják a látogatókat a magyar tenger partján.

Izgalmas programokkal várja a felnőtteket és a gyermekeket a Tihanyi Pünkösdi Pálinka és Hungarikum Fesztivál május 26-28. között a Visszhang-dombon. Siófokon pedig ezen a hosszú hétvégén rendezik – minden évben Pünkösd ünnepe alkalmával – a Balatoni Szezonnyitó rendezvényt. Itt a vendégek ízelítőt kaphatnak a siófoki nyári szezon gazdag programkínálatából. Gyermekműsorok, koncertek és interaktív programok várják a turistaszezon megnyitójára érkezőket. A Balaton körül rengeteg helyen használhatjuk a Széchenyi Pihenő Kártya szállás, vendéglátás és szabadidő alszámla keretét a SZÉP Kártya elfogadóhelyeken.

A pünkösdi ünnepi hétvége alkalmával a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum is különleges programokkal várja a kilátogató vendégeket. A Pünkösdi Sokadalom nevet viselő kulturális fesztivál keretében a Skanzenbe kilátogatók egy izgalmas, szellemi kulturális örökség nemzeti találkozón vehetnek részt. Az UNESCO Nemzeti Kulturális Örökség listáján hazánkból 13 örökségelem mutatja be hagyományait. Lehetőség lesz megtekinteni a matyó népviseletet és a matyó hímzést, de a kalocsai hímzésvilág és a különleges Halasi csipkevarrás is megcsodálható a Pünkösdi Sokadalomban. Többek között egy igazán ünnepi jellegzetesség, Mende evangélikus gyülekezetének pünkösdi templomdíszítési hagyománya is megtekinthető a hazai örökségelemek kiállításán.

Nemzetközi vendégek is érkeznek a sokadalomra, így a Skanzen vendégei megtekinthetik a török dervistáncot, megkóstolhatják Bulgária sajtos ételkülönlegességeit, valamint táncot tanulhatnak Albánia és Bulgária képviselőitől.

Bármerre is induljunk Pünkösd ünnepén, a hosszú hétvége mindenhol tartogat számunkra látni- és kóstolni valót. A SZÉP Kártya elfogadóhelyek kínálatában is érdemes tallózni, mert sok helyen akciós ajánlatokkal várják a kikapcsolódni, kirándulni vágyókat.

További cikkeink: