Hír

Októberben is nőtt a SZÉP Kártya forgalom

A legutóbbi statisztikai adatok alapján is nyilvánvaló a SZÉP-Kártya forgalmának növekedése. A belföldi szálláshelyeken nőtt a vendégéjszakák és a szállóvendégek száma. Érdemes kihasználni a cafeteria-keret sokoldalúságát!

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb elemzése azt mutatja, hogy a 2013. októberi hónap a szálláshelyek, valamint a SZÉP Kártya forgalom szempontjából egyaránt jelentős növekedésnek örvendhet. A hazai turizmus szekere az őszi időszakban is kitartóan gurul előre.

A belföldi szállóvendégek több mint 1600 szállásszolgáltatónál fizettek a Pihenőkártyával egymilliárd forintnál is többet összesen idén októberben. A SZÉP-Kártya forgalomban – a 2012-es hasonló időszakhoz képest – további 6,5 százalékos növekedés mutatható ki.

A SzépKártya elfogadóhelyek mellett általában véve a szálláshelyek forgalma is növekedett. Mind a belföldi, mind a külföldi vendégek által eltöltött vendégéjszakák tekintetében megfigyelhető a növekedés. 2013 októberében közel 6 százalékkal több volt a szállóvendég, és a vendégéjszakák száma is több mint 4,5 %-kal emelkedett.

A belföldi és külföldi vendégforgalmat tekintve, a KSH adataiból megállapítható, hogy az év első tíz hónapjában már magasabb a szállodai szobák foglaltsága, mint az előző évek bármelyikében. A szállodai szobák kihasználtsága októberben 50 százalék fölötti volt, ami szintén növekedést mutat. A gyógy- és wellness szállodák kapacitás-kihasználtsága is igen kedvezően alakult.

A remek statisztikai adatok mellett a Széchenyi Pihenő Kártya forgalmának stabil emelkedése azt is mutatja, hogy a kártyabirtokosok már terveznek a cafeteria keretükkel. A plasztik népszerűségét az is erősíti, hogy a kártya felhasználási körének bővítése folyamatosan igazodik a használók igényeihez. A szolgáltató elfogadóhelyek pedig az országban bárhol a kártyabirtokosok rendelkezésére állnak.

Címkék:
SZÉP Kártya

További cikkeink: