Hír

Közel 300 ezer SZÉP Kártya talált gazdára

Már több mint 270 ezer SZÉP Kártya került átadásra az elmúlt időszak során, és 12 ezer fölött van a csatlakozott elfogadóhelyek száma. Egy reprezentatív felmérésből kiderült, hogy a munkavállalók viszonylag jól tájékozottak a kártya felhasználását illetően.

Heteken belül újabb kerek számot lép át a kiadott SZÉP Kártyák mennyisége. A március eleji adatok szerint 270 ezer munkavállaló használhatja kártyáját az elfogadóhelyeken. Erről adott ki közleményt a Nemzeti Üdülési Szolgálat, valamint az MKB, a K&H és az OTP Bank.

A kártyakibocsátó pénzintézetekkel már mintegy tízezer munkáltató szerződött le, és a kártya elfogadóhelyek száma is rohamosan gyarapodik. Jelenleg már több mint 12 ezer szolgáltatóval kötöttek szerződést a bankok – ez áll az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

A közleményben ismertették egy reprezentatív felmérés eredményét is. A kutatás során 500 fő munkavállalót kérdeztek meg arról, kap-e béren kívüli juttatást, és ha igen, akkor milyen jellegűt. A számadatok szerint a megkérdezettek 43%-a részesül 2012-ben béren kívüli juttatásban. Ezen dolgozók több mint fele az Erzsébet-utalvány, 48 százalékuk SZÉP Kártya formájában kap kiegészítést a munkáltatójától. Az étkezési utalvány és a pihenőkártya mellett a harmadik legnépszerűbb elem az utazási támogatás.

A kutatás arra is választ adott, hogy a SZÉP Kártya a 40 évnél fiatalabb munkavállalók körében, míg az Erzsébet-utalvány a hölgyek körében örvend nagyobb népszerűségnek. A megkérdezettek közül, akik nem SZÉP Kártya formájában kapják a cafeteria juttatást, 67 százalék nyilatkozta azt, hogy igényelné azt a munkáltatójától. Akik pedig nem kapnak semmilyen juttatást, azoknak közel 80 százaléka szeretné a pihenőkártyát.

A kutatás során a munkavállalókat arról is kérdezték, mennyire ismerik a SZÉP Kártya alszámlák által igénybe vehető szolgáltatási köröket. Ennek során kiderült, hogy a megkérdezettek többsége tisztában van a kártya használatának feltételeivel, valamint azzal, hogy a vendéglátás és a szabadidő alszámla keretéből szállás is fizethető.

További cikkeink: