Hír

Fürdőbelépőt mindhárom SZÉP Kártya keretből!

A Magyar Fürdőszövetség tovább kampányol a SZÉP-Kártya rugalmasabb használatáért. Szeretnék elérni, hogy az élmény-, gyógy- és wellness fürdők belépőjegyét mindhárom zsebből megvásárolhassák a kártyabirtokosok.

Vendégbarát felhasználást kér a Széchenyi Pihenő Kártyával kapcsolatban Vancsura Miklós, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, aki egyben a Sárvári Gyógy- és Wellness fürdő igazgatója. Azt szeretné elérni, hogy a SZÉP kártya bármelyik zsebéből lehessen fürdőbelépőt vásárolni. Indoklásában elmondta, a fürdők többszörösen is kedvező hatással bírnak a belföldi turizmusra, és az érintett településre is. Azok a vendégek ugyanis, akik fürdőszolgáltatást vesznek igénybe, további forintokat költenek a vendéglátással, valamint a szálláshelyekkel foglalkozó szolgáltatóknál. A kisebb városok, települések számára, ahol wellness fürdőt vagy gyógyfürdőt üzemeltetnek, a fürdők komoly turisztikai vonzerőt jelentenek minden érintett szektor számára.

Wellness és fürdő-szolgáltatásokra csak a SZÉP Kártya szabadidő alszámláról fizethetünk. Ha a kártyabirtokos vendégnek csak a vendéglátás, vagy a szállás alszámlán van kerete, fürdőbelépőt már nem tud váltani a plasztikkal.

A hazai fürdőkomplexumok népszerű utazási célpontokká váltak. Ma már a vendégek nem azért utaznak el, hogy a szállodában töltsék el a szabadidejüket. A wellness fürdők és gyógyfürdők szolgáltatásai, a kényeztető wellness hétvégék frissítő programjai igen közkedveltek. Az élményfürdők a család minden tagjának remek szórakozási lehetőségeket nyújtanak.

A Fürdőszövetség elnöke elmondta, a vendégek szívesen fizetnének a SZÉP Kártya keretükből a fürdőkben. Ez azonban nem lehetséges, ha csak a szállás, vagy a vendéglátás alszámlán rendelkeznek cafeteria kerettel. Ezzel kapcsolatban a szövetség elnöke azt is jelezte, javaslatuk csak a fürdőbelépőkre vonatkozna. Amennyiben a belépőjegy vásárlással kapcsolatban rugalmasabb lehetne a kártyahasználat, ez emelné a fürdők éves bevételét is.

Bár jelenleg még mindig a vendéglátás alszámla a legnépszerűbb, a kártyabirtokosok egyre tudatosabban választják meg a feltölteni kívánt zsebet. A szabadidő alszámla népszerűsége folyamatosan emelkedik. Köszönhető ez annak, hogy a szabadidő zseb szolgáltatási köre jelentős bővülésen esett át. Emellett továbbra is mindhárom zseb alkalmas szálláshely szolgáltatások költségeinek fedezésére.

További cikkeink: