Hír

Félmillió SZÉP Kártya tulajdonos

A Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint félmillió fölött van a kibocsátott Széchenyi Pihenőkártyák száma. A három kártyakibocsátó pénzintézettel már több mint 21 ezer elfogadóhely kötött szerződést.

Több mint félmillió SZÉP Kártya talált már gazdára 2012. április végéig. A Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint a három kibocsátásra jogosult bank 534 ezer darab kártyát adott át a munkavállalóknak. Jelentős számadat az is, hogy a SZÉP Kártya elfogadóhelyek száma átlépte a 21 ezret. Csak az OTP már tízezer elfogadóhelyet tudhat partnerei között, míg az MKB 6000, a K&H 5000 elfogadóhelye várja az utalványkártya birtokosait.

Az NGM számadatai azt is megmutatják, hogy a vendéglátás alszámla a legnépszerűbb a három zseb közül. Az eddigi összes juttatás 49 százaléka, több mint 8,5 milliárd forint került a dolgozók kártyáinak vendéglátás alszámlájára. A szálláshely alszámlát a munkavállalók 37 százaléka választotta, amely közel 6,5 milliárd forintnyi juttatást jelent, míg a maradék 14 százalék a legsokoldalúbb felhasználhatósággal rendelkező szabadidő alszámláé. Ez közel 2,5 milliárd forintot tesz ki.

Az elfogadóhelyek tekintetében elmondható, hogy a kisebb szálláshelyek is egyre nyitottabbá válnak a SZÉP Kártya használatára. A Szallas.hu szállásfoglaló oldal információi szerint ugyanis a panzióknak már több mint fele, az apartmanok és vendégházak 37 százaléka is elfogadja a pihenőkártyát. Az is kiderült, hogy az elfogadás terén a szállodák és hotelek dominálnak. Ez azt jelenti, hogy a szállodák kétharmada már a SZÉP Kártya elfogadóhelyek körében is megtalálható.

Folyamatosan zajlik mindezek mellett a kártyakibocsátó bankok közötti átjárhatóság tökéletesítése. Ennek értelmében a három bank termináljain egyaránt használható lesz mind a K&H, mind az MKB és az OTP által kibocsátott plasztikkártya.

A tranzakciók forgalmát, a SZÉP Kártya egyenleg változását a kártyabirtokosok telefonos ügyfélszolgálaton keresztül és internetes felületen, online egyenleg ellenőrzéssel is nyomon követhetik.

További cikkeink: