Étkezés fizetése a SZÉP Kártya szállás alszámlával

A szépkártya szálláshely alszámla keretének terhére (szállodai szolgáltatás igénybe vétele esetén) az étel- és a hozzá kapcsolódó italfogyasztási költségek is rendezhetőek. Más szóval a hotelek, panziók vendégei az étkezés költségeit a szálláshely költségeivel együtt rendezhetik a szállás alszámláról.

A három SZÉP Kártya zseb közül jelenleg a legnépszerűbb a vendéglátás alszámla. A juttatásokat a dolgozók több mint fele (56%) ebbe a zsebbe kéri. Ez azt jelenti, hogy a munkavállalók számára az étkezési költségek biztosítása a legfontosabb.

Szállodai szolgáltatás igénybe vételénél (hotel, panzió, apartmanszálloda, motel) a szálláshely alszámla felhasználható az adott szálláshelyen való étkezésre is. Ennek értelmében, ha a vendég a szálláshelyen reggelit, ebédet vagy vacsorát fogyaszt, a szállásköltséggel együtt rendezheti az étkezés költségeit is a szállás alszámla terhére.

Étterembe járókat az a kérdés is foglalkoztatja, hogy az italfogyasztás költségeit mikor lehet a SZÉP Kártyával fizetni. Az italfogyasztás csak abban az esetben fizethető a szépkártyával, amennyiben az italt meleg étel mellé fogyasztja a vendég. Szóval, ha valaki beugrik egy étterembe meginni egy sört, akkor nem tud ezzel fizetni, de ha ebéd, vacsora mellé issza, akkor igen.