Hír

Bankfüggetlen terminálokon is használható a SZÉP Kártya

A SIX Payment Services Magyarország bejelentése szerint 2013. szeptember 17-től már bankfüggetlen POS terminálok is befogadják a SZÉP Kártyákat, elektronikus egészségpénztári kártyákat és az American Express kártyákat.

Új lehetőségek várják a SzépKártya használókat, illetve a Széchenyi Pihenő Kártya program résztvevőit. A SIX Payment Services (SPS) magyarországi részlege ugyanis bejelentette, hogy rendszerük mostantól még nyitottabb az elektronikus fizetés, kártyás fizetés terén. 2013. szeptember 17-től már a SIX terminálokon is lehet SZÉP Kártyákkal, elektronikus egészségpénztári kártyákkal is fizetni.

Az SPS magyarországi ügyvezető igazgatója, Molnár Tamás a cég lépése kapcsán így nyilatkozott: „Bankfüggetlen szolgáltatásainkat igénybe vevő partnereink mostantól potenciális elfogadóhelyei a Magyarországon forgalomban lévő közel 1 millió SZÉP kártyának és más elektronikus utalványoknak (például egészségpénztári kártyák, cafeteria kártyák), illetve az American Express kártyáknak”. A SZÉP-Kártya birtokosok országszerte mintegy 600 SIX terminálon tudnak majd fizetni a 2013-as év végéig.

Ahogyan arról Molnár Tamás is beszélt, a SZÉP Kártya népszerűsége mellett szól az is, hogy jelenleg ez a kártya biztosítja a legolcsóbb kártyafizetési módot a használója számára. Az ügyvezető igazgató azt is elmondta, hogy a POS terminálok száma dinamikus növekedést mutat. A SzépKártya tulajdonosok száma is növekszik, míg a bankkártyák esetében a növekedés stagnál.

A SIX terminálok az újonnan befogadott kártyatípusok mellett a dinamikus valutakonverzió lehetőségét is felkínálják. Ez a külföldi vásárlók számára azért hasznos, mert a legkedvezőbb áron tudják valutájukat átváltani. A kereskedők számára is jó megoldás a valutakonverzió, mert a SIX fizet jutalékot az átváltás után, ami csökkenti a kártya elfogadásának költségeit.

A SZÉP Kártya forgalma a 2011-es indulás óta több mint 90 milliárd forint bevételt hozott a kis- és középvállalkozás méretű elfogadóhelyek számára. Ezek a SZÉP Kártya elfogadóhelyek 80%-ban vidéki szolgáltatók.

További cikkeink: