Hír

Az MKB SZÉP Kártya a számok tükrében

Jelenleg több mint 3.000 munkáltató közel hatvanezer dolgozója mondhatja magát MKB SZÉP Kártya tulajdonosnak. Közel 4.000 elfogadóhely áll szerződésben a bankkal. A szezon kezdetére elfogadóhelyek számát tízezerre teszik a pénzintézet vezetői.

Az MKB SZÉP Kártya kapcsán Lehoczky László, az MKB képviseletében elmondta, hogy nagymértékben emelkedett a SZÉP Kártya birtokosok száma, valamint az elfogadóhelyek és a kártyaigénylő munkáltatók száma is folyamatosan gyarapodik. Ismertette, hogy jelenleg több mint 3000 munkáltató közel 60 ezer dolgozója rendelkezik már SZÉP Kártyával, amelyet majd 4000 elfogadóhelyen tud használni. A pénzintézet vezetői úgy vélik, a turisztikai szezon kezdetére a csatlakozott kártya elfogadóhelyek száma eléri a tízezret.

Az elfogadások kapcsán Lehoczky László elmondta azt is, hogy a tapasztalatok szerint egyre többen használják ki a kártya által nyújtott alternatív fizetési lehetőségeket, mint az internetes és a telefonos engedélyeztetést. Ennek kapcsán azt is elmondta, hogy ezek az elfogadási módok hasonlóan gyors fizetést eredményezhetnek, és sok esetben akár olcsóbbak is lehetnek, mint a SZÉP Kártya terminálon keresztül történő fizetés. Ismertette azt is, hogy a rendszerhez történő csatlakozáshoz elég egyetlen szerződés, ugyanakkor javasolt mindegyik kártyakibocsátóval külön-külön leszerződni.

Örömmel tájékoztatott arról is az ügyvezető igazgató, hogy a hivatalos tájékoztatás szerint 2012. április 15-től már az OTP Bank által üzemeltetett POS terminálokon is használható lesz az MKB SZÉP Kártya.

A Danubius Hotels és a Hunguest Hotels szállodaláncok mellett egyre több kisebb hotel is érdeklődik a csatlakozás feltételeiről, és egyre több csatlakozást regisztrálnak a kisebb elfogadóhelyek, pl. éttermek és a falusi turizmus keretében szállás kiadásból élők képviselői közül is.

További cikkeink: