Hír

Átjárhatóság a SZÉP Kártya elfogadásban

2012. április 15-én a Szépkártya keresztelfogadása megoldásra talált a kártyakibocsátó pénzintézetek között. A három SZÉP Kártya terminál már elvileg akadálytalanul befogadja az OTP, az MKB és a K&H plasztikkártyáit, de azért előtte nem árt rákérdezni!

2012. április 15-e az a nap, amelytől kezdve bármely SZÉP Kártya terminál fogadni tudja az OTP, az MKB és a K&H plasztikkártyát. A három kártyakibocsátó pénzintézet ebben állapodott meg, ugyanakkor egyes elfogadóhelyek esetében előfordulhatnak még néhány napig műszaki jellegű akadályok. Éppen ezért célszerű a szolgáltatás igénybe vétele előtt az elfogadóhelyen rákérdezni, nehogy gond legyen fizetéskor.

A keresztelfogadás megoldása már több mint 400 ezer kártyabirtokos számára jelent könnyebbséget a kártyahasználat során. A három bank pihenőkártyái jelenleg már több mint 8 ezer elfogadóhelyen használhatóak. A kártya felhasználási lehetőségei lassan elérik a húszezret.

Ezek a számok azt is jelentik, hogy a SZÉP-kártya egyre nagyobb népszerűségnek örvend az érintettek körében. Az akadálymentes kártya-elfogadás pedig újabb lendületet adhat a bátrabb kártyahasználatra.

Már jelenleg is nagyon sokféle szolgáltatónál használható a Széchenyi Pihenő Kártya cafeteria kerete a költségek rendezésére. A SZÉP Kártya elfogadóhelyek között a neves szállodaláncok, mint a Hunguest Hotels vagy a Danubius Hotels mellett panziók, magánszállások és falusi turizmus szolgáltatást nyújtó szálláshely is található. A vendéglátás alszámla a Don Pepe pizzériától kezdve a gyorséttermeken és ételfutár szolgálatokon át a családi kifőzdéig sok helyen használható melegétel-fogyasztás esetén. A legsokoldalúbb szabadidő és rekreációs keret segítségével pedig belépőjegyek, színházjegyek és más kulturális szolgáltatások mellett fürdők, állatkerti belépők, sport és wellness szolgáltatások költségeit lehet készpénz használata nélkül rendezni.

A plasztikkártya a POS terminál mellett telefonos elfogadással, és internetes felületen történő fizetésre is használható. Szállásfoglalás esetén a Szépkártya előleg fizetésére is használható pl. az utazási irodák csomagajánlatainak megrendelésekor.

További cikkeink: