Hír

A természet mindig jó választás – Nemzeti Parkok Hete

Idén is megrendezik a Magyar Nemzeti Parkok Hetét. A rendezvénysorozat házigazdája a 2013-ben 40 éves fennállását ünneplő Hortobágyi Nemzeti Park. Az ország mind a tíz nemzeti parkja remek programokkal várja a természetrajongókat.

Idén 2013. június 7-16. között kerül megrendezésre a Magyar Nemzeti Parkok Hete. A rendezvénysorozat nyitó hétvégéjén Debrecen, valamint a 40 éves fennállását ünneplő Hortobágyi Nemzeti Park különleges programokkal készül. A rendezvények a természet rajongóinak, valamint a természet csodáival most ismerkedőknek is izgalmas kalandokat kínálnak.

Az ország összes nemzeti parkja várja a látogatókat. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban túrázási lehetőségek – kerékpáros túra, gyalogtúra, valamint vízi és barlangtúra – közül választhatnak az érdeklődők. A programok között madarász és vízi ismeretek, geo játszóház és kézműves foglalkozás is találhatóak.

A Debreceni Emlékkertben a „Zöld forgatag” rendezvényei között zenei és táncházi programokat lehet látogatni. A kezdő és gyakorló természetőrök a természetvédelemmel kapcsolatos versenyeken tehetik próbára tudásukat, a Kócsagőr Próba keretében.

Bármelyik nemzeti parkot is választjuk a rendezvényhét ideje alatt, feltétlenül vigyük magunkkal a Pihenőkártyánkat. A tíz parkból nyolc már szerepel a SZÉP-Kártya elfogadóhelyek folyamatosan bővülő adatbázisában. Ilyen a cikkünkben említett Balaton-felvidéki és a Hortobágyi Nemzeti Park is.

Országosan az alábbiak várják egész évben a természetkedvelőket: az Aggteleki, a Balaton-felvidéki, a Bükki, a Duna-Dráva, a Duna-Ipoly Nemzeti park, továbbá a Fertő-Hanság, a Hortobágyi, a Kiskunsági, a Körös-Maros, valamint az Őrségi Nemzeti Park. A parkok természetvédelmi látogatóközponttal, természetvédelmi bemutatóhelyekkel, tanösvényekkel és szakvezetéses túrákkal segítenek megismerni hazánk ökoturisztikai nevezetességeit.

További cikkeink: