Hír

A SZÉP Kártya népszerű a Balaton-parton

Az idei balatoni szezon és a SZÉP Kártya használat tapasztalatairól számolt be a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) egy gyorselemzésben. Az eredmények bíztatóak, főként a kisgyerekes családok éltek a Szépkártya lehetőségeivel.

A Balaton-parti SZÉP Kártya elfogadóhelyek ezen a nyáron nem pihenhettek. A szállásadók szerint a szezon jónak mondható, mert sok napsütés és többségében remek strandidő jellemezte ezt a nyarat. A Balaton a magyar családok körében továbbra is népszerű úti cél. A magyar tenger körül pedig mind a vendéglátósok, mind a szállásadók szerint sokan éltek a SZÉP-Kártya előnyeivel. A szabadidő alszámla terhére még a balatoni hajózás is élvezhető.

A szálláshelyek képviselői elmondták, egyre nagyobb számban érkeztek hazai vendégek a tóhoz. Csökkent a német turisták aránya, nőtt viszont a csehek, lengyelek és szlovákok száma.

A vendéglátás területén érdekelt SZÉP Kártya elfogadóhelyek szerint idén a Balaton vendégei többet ittak, és a kánikula miatt inkább a könnyebb ételek, salátafélék voltak népszerűbbek. A hagyományos magyaros ízek az éttermek kínálatában most kicsit háttérbe szorultak.

Ahogy a KISOSZ gyorselemzéséből kiderül, a korábbi évekhez képest sokkal több kisgyermekes család választotta a balatoni pihenést. Egy balaton-környéki vendéglátós tapasztalatai szerint szinte teljesen felváltotta a Szépkártya a korábbi, sok adminisztrációval járó, papír alapú Üdülési Csekk utalványokat.

Az eddigi tapasztalatok több mint bíztatóak. A Balaton környéki vendéglátás és szállás szolgáltatók szerint a nyári forgalom a tervezettnél lényegesen kedvezőbben alakult.

További cikkeink: