Hír

A fürdők a SZÉP Kártya alszámlák átjárhatóságát kérik

A Magyar Fürdőszövetség ismét szót emelt annak érdekében, hogy legyen lehetőség a SZÉP Kártya átjárhatóságára. A szövetség felvetése nem csak a fürdők számára lenne hasznos. A kártyabirtokosok is hiányolják ezt a lehetőséget.

Jelenleg nincs mód a SZÉP Kártya alszámlái közötti átjárhatóságra, a zsebekben lévő összegek átmozgatására. A Magyar Fürdőszövetség emiatt ismét szót emelt a kérdésben.

A fürdőszövetség képviselői felmérést készítettek a tagjaik körében. A vizsgálat arra terjedt ki, hogy miként változtak a bevételek az üdülési csekkek és a Széchenyi Pihenő Kártya használatával kapcsolatosan. A felmérés a 2010 és 2012 közötti időszakot foglalja magában, és sajnos folyamatosan csökkenő tendenciát mutat.

A vizsgálathoz 37 fürdő biztosított adatokat. Ennek alapján elmondható, hogy 2010-ben 2,5 milliárd forint összegű üdülési csekket fogadtak el a fürdők, ez az összeg 2011-re 2 milliárd forintra mérséklődött.

A SzépKártya 2011-ben érkezett a cafeteria piacra, ekkor még csak szálláshely szolgáltatásokra lehetett felhasználni. Fürdőkben ekkor még nem lehetett vele fizetni. 2012-ben – a Fürdőszövetség véleménye szerint – a kártya bevezetése nehézkes és lassú folyamat volt.

A vizsgálat azt mutatja, hogy a két juttatási elem összes forgalma 2012-ben nem sokkal lépte át a másfél milliárd forintot. A 2012-es, 1,63 milliárd forintos forgalom az előző évhez képest 18, míg 2010-hez képest majdnem 40%-os csökkenés.

A Fürdők érdekképviseleti szervezete nem először emel szót annak érdekében, hogy legyen lehetőség a SZÉP Kártya alszámlák átjárhatóságának megoldására. A kártyabirtokosok számára is fontos és hasznos lenne, hogy legyen lehetőségük adott esetben a zsebek közötti pénzmozgatásra.

További cikkeink: