Barangolók

6 találat a rovatban

Debrecen, a turistacsalogató cívisváros

Ma már nem a pulykakakas miatt vonzó hely Debrecen. A magyar nagyváros látnivalókban és programokban igen gazdag. Színes karneválok, csodás templomok és az erdei kisvasút - a Zsuzsi vonat - élvezetes kikapcsolódást ígér. Építészeti remekművei, mint a jelképévé vált Református Nagytemplom, természeti kincsei és gasztronómiai különlegességei nagyszerű időtöltést biztosítanak a Cívisvárosba látogató turisták számára.

Szeged – jókedvet hozó napfény a Tisza partján

Itt mindig süt a nap! A napfény és a fiatalok magas száma miatt ez egy különleges hangulatú város. Szeged a Dél-Alföld központja, az ország egyik legnagyobb városa, a megújulás és a fejlődés tökéletes példája. A Tisza, a fűszerpaprika, a Dóm tér zenélő órája és számos látnivaló mellett a Szegedi Szabadtéri Játékok rendezvénysorozata színes programokkal várja a városba látogatókat. A szegedi halászlé pedig egyszerűen kihagyhatatlan.

Hűség, VOLT és kékfrankos, ez Sopron

A hűség, a VOLT Fesztivál és a kékfrankos – ezek mind Sopron ismertetőjegyei. Egy kivételesen szép, bájosan barokk hangulatú város, amelyet tekintélyes múltja, mozgalmas jelene, valamint gasztronómiai és természeti értékei tesznek különlegessé. A város szimbóluma, a Tűztorony a hűséget szimbolizálja.

Győr a folyók városa és a fröccs szülőhazája

A folyók és a találkozások városa Győr, ahol a Mosoni-Duna, a Rába és a Rábca mellett más is folyik a Fröccsfesztivál alkalmával. A Győrkőcfesztivál és a Barokk Esküvő is sok érdeklődőt vonz. A Kisalföld fővárosát a vaskakas óvja a törökök ideje óta, a hangulatos belváros pedig elvarázsolja a látogatót.

Történelmi város borkultúrával – Eger

Eger híres történelmet és jelentős borkultúrát tudhat magáénak. Az Egri vár mellett az ide látogatók számára a város központja a felszín felett és alatt is sok látványosságot tartogat. A híres Egri Bikavér, valamint a borok és borospincék központja a Szépasszony-völgy. Ínyencek, borkedvelők számára kötelező felkeresni!

Hévíz a természet gyógyító unicuma

Hévíz világhírű, amit a természetes tőzegmedrű tó révén ért el. Magyarország egyik legjelentősebb gyógyfürdő-városa természeti és építészeti kincsekben, valamint legendákban gazdag Zala megyei település. Varázslatos hangulata és a táj szépsége nemcsak a gyógyulni vágyók számára tökéletes célpont.