Hévíz a természet gyógyító unicuma

Hévíz világhírű, amit a természetes tőzegmedrű tó révén ért el. Magyarország egyik legjelentősebb gyógyfürdő-városa természeti és építészeti kincsekben, valamint legendákban gazdag Zala megyei település. Varázslatos hangulata és a táj szépsége nemcsak a gyógyulni vágyók számára tökéletes célpont.

Hévízről a különleges hangulatú és gyógyító hatású Hévízi-tó jut elsőként eszünkbe. A tópart szélén lebegő, és a tó közepére is benyúló fürdőkomplexum tökéletesen illik a mesés környezetbe. Zala megye egyik legnépszerűbb részébe látogatni a szó legszorosabb értelmében üdítő ötlet. Hévíz ugyanis nem csak a gyógyvíz és egyedülálló természetes tőzegmedrű tava révén segít a fájós tagjainkon. A városnak még az illata is gyógyít!

Hévíz különleges mikroklímájának és mediterrán hangulatának köszönhetően egzotikus növények, a tó körüli sétány fölé magasodó platánsor, és a tavirózsák (a város szimbóluma is egyben) látványa tavasztól őszig árasztja a békét, a nyugalmat és jókedvvel tölti el a látogatót. A Hévízi-tó a világon a legnagyobb, biológiailag is aktív természetes termáltó. A termálvíz hőmérséklete a forrásnál 38,5 Celsius fok. A tó vízhőmérséklete a téli időszakban sem csökken 24 fok alá, így fürdőzésre az év minden szakában tökéletesen alkalmas.

A városban járva szinte minden utcában ránk köszönnek csodás köztéri szobrok, a sétáló utcán végighaladva pedig Hévíz történelmének jelentősebb épületeit is megcsodálhatjuk. Jó, ha tudjuk azonban, hogy nem csak a Festeticsek számára volt kiemelt a város. A tófürdő megépítése és a fürdőélet felvirágoztatása ugyanis gróf Festetics György nevéhez köthető. Római kori leletek azt bizonyítják, hogy a Hévízi-tó gyógyhatása komoly múlttal rendelkezik.

Sétáljunk hát végig Hévíz utcáin, ismerjük meg a helyi látnivalókon túl a város bor- és gasztronómiai kultúráját is. A helyiek vendégszeretete, a kávézók és fagylaltozók kínálata és a város miliője segít megtapasztalni a valódi pihenés élményét. Hévíz, a gyógyfürdő-város igazi csoda, a csodákhoz pedig legendák tartoznak. Érdemes ellátogatni Hévízre, és utána járni a városhoz tartozó legendáknak. Ne induljon el SZÉP Kártya nélkül! Hévízen is egyre több elfogadóhely található.

A kisvárostól egy karnyújtásnyira fekszik a Keszthely, ami további lehetőségeket kínál a szabadidő hasznos eltöltéséhez. Egy keszthelyi kiruccanás ugyanis egyet jelent a Balaton felkeresésével is.

További települések:
Debrecen Szeged Sopron Győr Eger