Utazás
Szegfű Apartman
A rovat támogatója:
48 találat az utazás rovatban
Ízig-vérig balatoni élmények Balatonfüreden

Vannak, akik kifejezetten az északi part szerelmesei, mások inkább a déli part sekély vízébe szeretik lógatni a lábukat. Bármelyik tábort is erősíted, Balatonfüredet semmiképp sem érdemes kihagyni! Érdemes több napra érkezni, hogy minél több élményben legyen részed.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Ha van egy város, amely valóban a magyarság nemzeti önazonossága részének nevezhető, akkor az Ópusztaszer. Ez az a település, amelyről még Árpád fejedelem idejéből is vannak feljegyzések. Így Ópusztaszer azóta nevezhető a magyarságénak, amióta egyáltalán beszélhetünk magyarságról.

Közép-Magyarország fejlesztésében nagy szerepük van az EU-s pályázatoknak

A hazai gazdasági helyzetben nem csak a kis-és középvállalkozások fejlődéséhez nélkülözhetetlenek az EU-s támogatások, hanem a nagyobb cégek számára is. A közép magyarországi régió esetében szép számmal tapasztalni is ezek eredményét a közelmúltban, hiszen több jelentős fejlesztés is megtörtént – részben az elnyert pályázati összegeknek köszönhetően. Ez alól a vendéglátás és az idegenforgalom területe sem jelent kivételt.

Hogyan spóroljunk a szállásfoglalásnál?

Igaz, hogy a nyári melegben talán egy kicsit szívesebben tesszük ki a lábunkat a lakásból, ha egy kis kirándulásra, kikapcsolódásra vágyunk – azonban számos olyan programmal kecsegtet minket a hideg évszak is, melyeket máskor biztosan nem tudnánk kiélvezni. A téli időszakban már merőben tart a síszezon, ami az aktív pihenésre vágyóknak kedvez, de a minden érzékszervünkre ható fahéjillatú karácsonyi vásárok is csalogatnak minket a szabad ég alá egy kis lazításra, nézelődésre – külföldön is!

Néhány tipp Szép kártyás nyaraláshoz

A tavasz első napsugarai óta sokaknak jut eszébe, hogy hamarosan itt a nyár, amikor a tikkasztó hőséget kizárólag vízparton lehet elviselni. De mégis hova érdemes utazni idén nyáron? Melyek azok a területei hazánknak, ahol a fürdőzési lehetőség éppen úgy jelen van, mint a gazdag programkínálat és a páratlan szépségű tájak? Ha a tipikus hazai nyaralási helyszíneket vennénk sorra, akkor a Balaton minden bizonnyal vezető helyet foglalna el. Nem véletlen, hiszen a főszezonnak számító nyári hónapokban rengeteg hazai és külföldi turista keresi fel a „magyar tenger” partján fekvő üdülővárosokat, melyek között Siófok kiemelt népszerűségnek örvend.

Ellenőrizze Szép kártyája egyenlegét!

Hosszú hétvégét tervez a családdal, és szeretné minél olcsóbban megúszni? Élményfürdőzéssel töltené szabadidejét? Kulináris élvezetekkel koronázná meg a napot? Most semmiképpen ne hagyja otthon Szép kártyáját, ugyanis a 2014-es, idén lejáró Széchenyi Pihenőkártyák május végéig használhatóak fel fizetésre. A plasztikkártya rendszere évek óta töretlen népszerűségnek örvend, és a munkáltató által maximálisan utalható 450 ezer forint nem csak a kártyatulajdonos, de a vele együtt érkező vendégek számlájának, belépőjének finanszírozására is kiválóan alkalmas.

Mire futja a Szép kártya alszámláiról?

Munkavállalóként mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a pihenőnapok mekkora jelentőséggel bírnak az energikusságot és a munkavégzés hatékonyságát illetően. Az otthoni passzív pihenés és a mindenképpen elintézendő feladatok mellett azonban érdemes időt szánni arra is, hogy aktív kikapcsolódással, akár lakóhelyünktől távol töltsük szabadidőnket. Egy-két napos utazás alkalmával is tökéletes feltöltődésben lehet részünk, de ha pihenésről van szó, akkor megéri a forró hónapokban aktuálissá váló nyaralást is mihamarabb megtervezni.

Bogácsi kalandok Szép kártyával

Az Északi-középhegység hazánk azon idegenforgalmi régiója, amely az épített nevezetességek mellett számtalan természeti értékkel is várja a kirándulni, utazni vágyókat. Nem véletlen, hogy minden évben sokan teszik le mellette a voksot, hiszen a turistautak, a történelmi látnivalók és páratlan környezet mellett kitűnő fürdőhelyek is megtalálhatóak környékén.

SZÉP kártyával nyaralna? Előtt ellenőrizze autóját!

Ha a hőmérő higanyszála hét fok fölé emelkedik, és ez rendszeressé válik, akkor a nyári gumi használata a meleg aszfalton nélkülözhetetlen. Nem véletlen hangsúlyozzák a szakemberek is gyakran azt, hogy a téli szett bizony merőben eltérő jellemzőkkel bír, mint a nyári gumi. Azonban nem csak a gumicserére érdemes odafigyelni az évszakváltáskor, hanem a gépjármű egészének felkészítésére, hiszen a jó időben hamarosan elérkezik a kirándulások, a hosszú hétvégék és a nyaralások ideje is.

2015-ben tizedszer lesz Torkos Csütörtök

Tizedszer rendezik meg a nagy sikerű farsangi akciót, a Torkos Csütörtököt, 2015. február 19-én. Az akcióban részt vevő éttermek – melyek legtöbbje a SZÉP Kártya elfogadóhelyek között is szerepel – fél áron kínálnak ízletes menüket a torkoskodni vágyó vendégeknek.

1
2 3 4 5