Utazás cikkek

8 találat a rovatban

Ízig-vérig balatoni élmények Balatonfüreden

Vannak, akik kifejezetten az északi part szerelmesei, mások inkább a déli part sekély vízébe szeretik lógatni a lábukat. Bármelyik tábort is erősíted, Balatonfüredet semmiképp sem érdemes kihagyni! Érdemes több napra érkezni, hogy minél több élményben legyen részed.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Ha van egy város, amely valóban a magyarság nemzeti önazonossága részének nevezhető, akkor az Ópusztaszer. Ez az a település, amelyről még Árpád fejedelem idejéből is vannak feljegyzések. Így Ópusztaszer azóta nevezhető a magyarságénak, amióta egyáltalán beszélhetünk magyarságról.

Néhány tipp Szép kártyás nyaraláshoz

A tavasz első napsugarai óta sokaknak jut eszébe, hogy hamarosan itt a nyár, amikor a tikkasztó hőséget kizárólag vízparton lehet elviselni. De mégis hova érdemes utazni idén nyáron? Melyek azok a területei hazánknak, ahol a fürdőzési lehetőség éppen úgy jelen van, mint a gazdag programkínálat és a páratlan szépségű tájak? Ha a tipikus hazai nyaralási helyszíneket vennénk sorra, akkor a Balaton minden bizonnyal vezető helyet foglalna el. Nem véletlen, hiszen a főszezonnak számító nyári hónapokban rengeteg hazai és külföldi turista keresi fel a „magyar tenger” partján fekvő üdülővárosokat, melyek között Siófok kiemelt népszerűségnek örvend.

Ellenőrizze Szép kártyája egyenlegét!

Hosszú hétvégét tervez a családdal, és szeretné minél olcsóbban megúszni? Élményfürdőzéssel töltené szabadidejét? Kulináris élvezetekkel koronázná meg a napot? Most semmiképpen ne hagyja otthon Szép kártyáját, ugyanis a 2014-es, idén lejáró Széchenyi Pihenőkártyák május végéig használhatóak fel fizetésre. A plasztikkártya rendszere évek óta töretlen népszerűségnek örvend, és a munkáltató által maximálisan utalható 450 ezer forint nem csak a kártyatulajdonos, de a vele együtt érkező vendégek számlájának, belépőjének finanszírozására is kiválóan alkalmas.

Mire futja a Szép kártya alszámláiról?

Munkavállalóként mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a pihenőnapok mekkora jelentőséggel bírnak az energikusságot és a munkavégzés hatékonyságát illetően. Az otthoni passzív pihenés és a mindenképpen elintézendő feladatok mellett azonban érdemes időt szánni arra is, hogy aktív kikapcsolódással, akár lakóhelyünktől távol töltsük szabadidőnket. Egy-két napos utazás alkalmával is tökéletes feltöltődésben lehet részünk, de ha pihenésről van szó, akkor megéri a forró hónapokban aktuálissá váló nyaralást is mihamarabb megtervezni.

SZÉP kártyával nyaralna? Ellenőrizze autóját!

Ha a hőmérő higanyszála hét fok fölé emelkedik, és ez rendszeressé válik, akkor a nyári gumi használata a meleg aszfalton nélkülözhetetlen. Nem véletlen hangsúlyozzák a szakemberek is gyakran azt, hogy a téli szett bizony merőben eltérő jellemzőkkel bír, mint a nyári gumi. Azonban nem csak a gumicserére érdemes odafigyelni az évszakváltáskor, hanem a gépjármű egészének felkészítésére, hiszen a jó időben hamarosan elérkezik a kirándulások, a hosszú hétvégék és a nyaralások ideje is.

Tiszai Halfesztivál 2022-ben is Szegeden

Immár sokadik alkalommal kerül sor Szegeden a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál megrendezésére. Ekkor nem lesz kifogás, mindent be kell dobni azért, hogy a legjobb elnyerje a Halfőző Érdemrendet!

A Facebook dönti el, hol nyaralunk

Az ismerősök facebookos képei alapján dől el, hol nyaral az emberek többsége, állítja egy friss kutatás. Dicsekedni pedig egyenesen imádunk, a vakációs fotók nyolcvan százaléka a közösségi médián landol, egy részük kifejezetten azért, hogy irigykedjenek ránk.