Ha a SZÉP Kártya nem működik

Nincs kényelmetlenebb helyzet annál, mint mikor fizetéskor az átnyújtott bankkártya, vagy a SZÉP Kártya nem működik. A tervezett használat előtt ezért mindenképpen ellenőrizzük egyenlegünket, és ügyelni kell arra is, hogy a kártyát megóvjuk a fizikai sérülésektől.

Mindannyiunk számára rémálom, mikor a bankkártya, vagy a SZÉP Kártya nem működik. Nincs is annál kellemetlenebb érzés, mint mikor magabiztosan átnyújtjuk a plasztikot a kasszánál, és szembesülünk azzal, hogy nem lehet a kártyával fizetni. Mi lehet a probléma, illetve hogyan lehet elkerülni az ilyen helyzeteket?

A kényelmetlen helyzet kiküszöbölése érdekében érdemes indulás előtt ellenőrizni, mekkora összeg található a kártyán. Szerencsére az egyenleg lekérdezése könnyedén megoldható az OTP, az MBH (korábban MKB), illetve a K&H online felületén és ügyfélszolgálati telefonszámain egyaránt. Az egyenleg mellett azonban más oka is lehet annak, ha a SzépKártya nem működik.

A Széchenyi Pihenő Kártya egy olyan plasztikkártya, amelynek a hátoldalán található mágnes csík tartalmazza a szükséges adatokat, információkat. A mágnescsík sérülése, illetve magának a kártyának a fizikai károsodása is oda vezethet, hogy nem fogunk tudni fizetni a Szép-kártyával. Arra is nagyon kell figyelni, hogy más mágneses tárgy ne kerüljön a kártya, vagy általában mágnes csíkkal ellátott kártyák közelébe. A felülmágnesezés ugyanis szintén adatvesztést, ezáltal kellemetlenségeket okozhat.

A SzépKártya elfogadóhelyek többségénél banki terminál is található. Ezeken a SZÉP Kártya terminálokon a fizetésre szánt összeget úgy emeli le a szolgáltató, hogy a kártyát a mágnes csíkjával megfelelő módon behelyezve, végig húzza a terminálon található vájaton.

Mindenképpen érdemes azonban figyelemmel kísérni a fizetéskor a kártyalehúzás folyamatát. Ne hagyjuk felügyelet nélkül az utalványkártyát, hiszen a használatához nincs szükség biztonsági PIN kódra.

Címkék:
terminál egyenleg