A legtöbb bank terminálja elfogadja a SZÉP Kártyát

Az MBH Bank fúzióját megelőzően az MKB SzépKártya, majd az OTP SZÉP Kártya volt az első, amely használható a Takarékbank és az UniCredit eladáshelyi (POS) termináljain. A pihenő kártyát kibocsátó bankok – így a K&H is – fontosnak tartják a keresztelfogadást, azaz a kártyák kölcsönös elfogadásának megoldását.

Továbbra is dolgoznak a SZÉP Kártya átjárhatóságának megkönnyítésén a kártyakibocsátó pénzintézetek. A keresztelfogadás kérdésének technikai megoldása sem akadály. Az OTP, a K&H és az MBH termináljain a pihenőkártyával való fizetés elméletileg mindenhol, gyakorlatilag a legtöbb helyen akadálytalan.

Ezen felül, a SZÉP Kártyákkal más, nem kártyakibocsátó bankok POS termináljain is lehet már a szolgáltatásokért fizetni, főleg, hogy egyre több POS terminál már bankfüggetlen. Korábban az MBH Bank jelezte ügyfeleinek, hogy az MBH SZÉP Kártya a kibocsátó bankok termináljai mellett az UniCredit, valamint az Erste Bank termináljain is alkalmazható, az utóbbi években pedig szinte minden bank fogadja a pihenőkártyát.

Időközben az OTP Pénztárszolgáltató is közleményt adott ki arról, hogy a kártyabirtokosoknak lehetőségük lesz egyéb más pénzintézetek, így az UniCredit egyes termináljain is használni a SZÉP Kártyát.

A K&H Bank volt az első, aki teljesítette azt a feltételt, hogy a zavartalan működés érdekében a három Pihenőkártya kibocsátó pénzintézet termináljai elfogadják egymás kártyáját.

A Széchenyi Pihenő Kártyáról szóló jogszabály ugyanis előírja, hogy amennyiben a SZÉP Kártya elfogadóhelyen egy termináltípus egy fajta (egy adott kibocsátótól származó) SZÉPKártyát elfogad, úgy minden más típusú (a további kártyakibocsátók által gyártott) kártya elfogadására is alkalmasnak kell lennie.