Hír

Több bank terminálja is elfogadja a SZÉP Kártyát

Az MKB SzépKártya után már az OTP SZÉP Kártya is használható a Takarékbank és az UniCredit eladáshelyi (POS) termináljain. A pihenő kártyát kibocsátó bankok – így a K&H is – folyamatosan dolgoznak a keresztelfogadás, a kártyák kölcsönös elfogadásának megoldásán.

Továbbra is dolgoznak a SZÉP Kártya átjárhatóságának megkönnyítésén a kártyakibocsátó pénzintézetek. Folyamatban van a keresztelfogadás kérdésének technikai megoldása. Ennek értelmében az OTP, a K&H és az MKB termináljain a pihenőkártyával való fizetés elméletileg mindenhol, gyakorlatilag a legtöbb helyen hamarosan akadálytalanná válik.

Ezen felül, a SZÉP Kártyákkal más, nem kártyakibocsátó bankok POS termináljain is lehet már a szolgáltatásokért fizetni. Korábban az MKB Bank jelezte ügyfeleinek, hogy az MKB SZÉP Kártya a kibocsátó bankok termináljai mellett az UniCredit, a Takarékbank, valamint az Erste Bank termináljain is alkalmazható.

Időközben az OTP Pénztárszolgáltató is közleményt adott ki arról, hogy a kártyabirtokosoknak lehetőségük lesz egyéb más pénzintézetek, így az UniCredit, valamint a Takarékbank egyes termináljain is használni a SZÉP Kártyát.

Az OTP közleménye szerint, a SZÉPKártya birtokosoknak kártyájukkal lehetőségük lesz POS terminál használatával fizetni olyan, az OTP SZÉP Kártya elfogadói szerződést kötött szolgáltatónál is, ahol a banki terminált a Takarékbank, vagy az UniCredit helyezte el korábban.

A K&H Bank volt az első, aki teljesítette azt a feltételt, hogy a zavartalan működés érdekében a három Pihenőkártya kibocsátó pénzintézet termináljai elfogadják egymás kártyáját.
A Széchenyi Pihenő Kártyáról szóló jogszabály ugyanis előírja, hogy amennyiben a SZÉP Kártya elfogadóhelyen egy termináltípus egy fajta (egy adott kibocsátótól származó) SZÉPKártyát elfogad, úgy minden más típusú (a további kártyakibocsátók által gyártott) kártya elfogadására is alkalmasnak kell lennie.