SZÉP Kártya a családban – Társkártya igénylése

A SZÉP Kártya esetén a főkártyával megegyező jogosultságot élvező társkártyát igényelhet a kártya tulajdonosa. Meghatározott családtagok számára kérhető névre szóló utalványkártyát mindhárom bank – OTP, MBH, K&H – kibocsát.

A SZÉP Kártya tulajdonosoknak lehetőségük van arra, hogy a Pihenő Kártyához tartozó utalványszámlához családtagjaik részére társkártyát igényeljenek. Ez azért szükséges, mert a szépkártya névre szól, és a hátoldalán alá kell írni, így csak a tulajdonosa használhatja.

A Széchenyi Pihenőkártya a kártyabirtokos számára térítésmentes, azonban a családtagok számára rendelt társkártya díját a szolgáltató a munkavállalóra háríthatja. Ez az összeg azonban az 1500 forintot nem haladhatja meg (a fő-, illetve társkártya megsemmisülése, rongálódása esetén pedig ez az összeg maximum 1800 forint lehet).

A munkavállaló az igénylést a munkáltatón keresztül, ill. közvetlenül a kibocsátó bankhoz benyújtott SZÉP Kártya társkártya igénylőlap segítségévet is leadhatja le. Amennyiben az igénylés a munkáltatón keresztül történik, akkor a díjat a munkáltatónak kell befizetni. Ezután az összeget a munkáltató a bank felé továbbítja. A kártya gyártása a díj megérkezését követően kezdődik. A folyamat teljes időigénye 10-15 munkanap.

A SZÉP Kártyához igényelt társkártya a főkártyával teljesen azonos használatot tesz lehetővé az elfogadóhelyeken, de aktiválás nélkül ez sem használható. A keretösszege a főkártya tulajdonos utalványszámláján mindenkor rendelkezésre álló egyenleg. A társkártyára nem lehet limitet megszabni. Az sincs meghatározva, hogy hány darab igényelhető, azonban csak meghatározott rokoni, családi kapcsolattal bíró családtagok kaphatnak. Közeli hozzátartozók köre: a házastárs, a bejegyzett élettárs, az egyeneságbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és neveltgyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő, valamint a testvér; továbbá az élettárs.

A társkártya a SZÉP Kártya elfogadóhelyeken ugyanúgy használható, mint a főkártya. Lehet vele fizetni banki POS terminálon, internetes felületen online, valamint a bankok SZÉP Kártyás telefonszámain keresztül.