Van-e SZÉP Kártya limit?

A hagyományos bankkártyákkal ellentétben a SZÉP Kártya limit a plasztikhoz tartozó utalványszámla tényleges egyenlege. Érdemes azonban folyamatosan figyelemmel kísérni a tranzakciókat, valamint a cafeteria egyenleg alakulását.

Manapság a plasztik lappal, bankkártyával történő vásárlás a mindennapok részévé vált. Mivel a Szépkártya is plasztik alapú, bankkártya-kinézetű, és hasonló elven működő fizető eszköz, használata gyorsan természetessé vált a kártyabirtokosok körében.

A bankok által kibocsátott, készpénz-felvételre is alkalmas kártyák esetében van, azonban a Széchenyi Pihenő Kártyánál nincs kártyahasználati limit. Míg a bankkártyák esetében – biztonsági okokból – meghatározásra kerül egy maximális napi keret a kártya használatának gyakoriságára és összegére vonatkozóan, addig a SZÉP Kártya limit tulajdonképpen az azon található egyenleggel egyezik meg. Igaz azonban az is, hogy a SzépKártyával nem lehet bankjegykiadó automatából készpénzt felvenni.

Az utalványkártya éves maximális kerete változatlanul 450.000,- Ft. A 2023-as változásoknak köszönhetően azonban az egyes zsebeket összevonták, így ma már nem kell figyelemmel követnünk a különböző alszámlák egyenlegeit. Az elérhető szolgáltatásokat így a teljes rendelkezésre álló keretből fizethetjük, függetlenül azok típusától.

Ezek köre az elmúlt években jelentősen kibővült, így a SZÉP Kártya egyre több helyen használható, sőt már akár előleg fizetésre is alkalmas. Ez a folyamat különösen a sportolással kapcsolatos tevékenységek esetében hozott nagy előrelépést.

A SZÉP Kártya limittel jelenleg nem rendelkezik, azonban érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a tranzakciók alakulását, az online felületeken. Érdemes gondosan megőrizni a banki, POS terminálon történt fizetés után a bizonylatot is. Ennek segítségével is ellenőrizhetjük aktuális egyenlegünket.

Címkék:
egyenleg