Van-e SZÉP Kártya limit?

A hagyományos bankkártyákkal ellentétben a SZÉP Kártya limit a plasztikhoz tartozó utalványszámla tényleges egyenlege. Érdemes azonban folyamatosan figyelemmel kísérni a tranzakciókat, valamint a cafeteria egyenleg alakulását.

Manapság a plasztik lappal, bankkártyával történő vásárlás a mindennapok részévé vált. Mivel a Szépkártya is plasztik alapú, bankkártya-kinézetű, és hasonló elven működő fizető eszköz, használata gyorsan természetessé vált a kártyabirtokosok körében.

A bankok által kibocsátott, készpénz-felvételre is alkalmas kártyák esetében van, azonban a Széchenyi Pihenő Kártyánál nincs kártyahasználati limit. Míg a bankkártyák esetében – biztonsági okokból – meghatározásra kerül egy maximális napi keret a kártya használatának gyakoriságára és összegére vonatkozóan, addig a SZÉP Kártya limit tulajdonképpen a használni kívánt alszámla egyenlege. Igaz azonban az is, hogy a SzépKártyával nem lehet bankjegykiadó automatából készpénzt felvenni.

Az utalványkártya éves maximális kerete összesen 450.000,- Ft. Az egyes alszámlákra utalható kedvezményes adózású limitek összege a következő: A szállás alszámla egyenlege évi 225.000,- Ft, a vendéglátás alszámlára 150.000,- Ft, míg a szabadidő alszámlára éves szinten 75.000,- Ft tölthető.

A SZÉP Kártya alszámlák használata, illetve az egyes alszámlák terhére igénybe vehető szolgáltatások köre 2012. év végén módosult. Szálláshely szolgáltatásra továbbra is mindhárom SZÉP Kártya zseb keretét fel lehet használni. A szabadidő alszámla felhasználási körét azonban jelentősen kibővítették. Sportosabb, korábban hiányolt szolgáltatásokra is felhasználható. A vendéglátás zsebből pedig az éttermek, gyorséttermek, ételfutár szolgálatok mellett már jó ideje a nagyobb áruházláncok külön kasszás grillpultjainál is lehet fogyasztani.

A SZÉP Kártya limittel jelenleg nem rendelkezik, azonban érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a tranzakciók alakulását, az online felületeken. Érdemes gondosan megőrizni a banki, POS terminálon történt fizetés után a bizonylatot is. Ennek segítségével is ellenőrizhetjük aktuális egyenlegünket.

Címkék:
alszámla egyenleg