SZÉP - infó

Amit a SZÉP Kártya érvényesség kapcsán tudni kell

Meddig érvényes a Széchenyi Pihenőkártya? Meddig használható fel a rajta lévő egyenleg? Mit kell tudni a Szépkártya társkártya érvényességéről? Írásunkban röviden megválaszoljuk a feltett kérdéseket.

A SZÉP Kártya érvényessége kapcsán kétféle időintervallumot kell megjegyeznünk. Maga a plasztik lap 5 évig érvényes, mellyel a banki terminálokon, vagy szállodákban, utazási irodákban fizet a kártyabirtokos. Ugyanígy 5 évig érvényes a társkártya is, amit a közvetlen családtagok számára lehet igényelni.

Ezzel szemben, a pihenő kártyára utalt béren kívüli juttatás összege, tehát maga a cafeteria keret az utalást követő második naptári év május 31-ig, szerencsés esetben tehát akár két és fél évig is a főkártya- és társkártya birtokos rendelkezésére áll.

A SZÉP Kártya egyenleg érvényességével kapcsolatban fontos kiemelni, hogy a kártyával való fizetéskor mindig a legrégebben utalt összeget fogyasztja a kártyabirtokos. Azt is tudni kell, hogy mindazok, akik az OTP vagy az MKB által kibocsátott utalványkártyával rendelkeznek, és már 2011-ben is kaptak a munkáltatótól ilyen formában béren kívüli juttatást, az összeget 2013. május 31-ig el kell költeniük. A 2011-es cafeteria összegeket kizárólag csak szállás-szolgáltatásokra lehet felhasználni. A három zsebes, három alszámlás rendszer, és az ezzel járó választási lehetőség 2012-ben került bevezetésre.

A 2012. évben Szépkártyára érkező összegek érvényessége 2014. május 31.

Az egyes alszámlák segítségével igénybe vehető szolgáltatások köre szigorúan szabályozott. A zsebek között nem lehet átmozgatni a már lekönyvelt összegeket, azonban mindhárom SZÉP Kártya alszámla lehetőséget biztosít a kártyatulajdonosnak arra, hogy szálláshely szolgáltatás költségeit a rendelkezésre álló egyenlegből fedezni lehessen.

További cikkeink: