Amit a SZÉP Kártya érvényesség kapcsán tudni kell

Meddig érvényes a Széchenyi Pihenőkártya? Meddig használható fel a rajta lévő egyenleg? Mit kell tudni a Szépkártya társkártya érvényességéről? Írásunkban röviden megválaszoljuk a feltett kérdéseket.

A SZÉP Kártya érvényesség kapcsán kétféle időintervallumot kell megjegyeznünk. Maga a plasztik lap 5 évig érvényes, mellyel a banki terminálokon, vagy szállodákban, utazási irodákban fizet a kártyabirtokos. Ugyanígy 5 évig érvényes a társkártya is, amit a közvetlen családtagok számára lehet igényelni.

Ezzel szemben a Széchenyi pihenő kártya keretre utalt béren kívüli juttatás összege csak egy bizonyos ideig használható fel adómentesen. Az új szabályozások értelmében a 2023. október 15-ig jóváírt tételek 2024. május 31-ig, azt ezt követő utalások pedig egy évig használhatók fel külön díj nélkül.

Amennyiben ezeket a határidőket átlépjük, akkor egy összegben meg kell fizetnünk a teljes adótartalmat, ami egy egyszeri, 15 százalékos levonást jelent.

A SZÉP Kártya egyenlegének felhasználásával kapcsolatban fontos kiemelni, hogy a kártyával való fizetéskor mindig a legrégebben utalt összeget fogyasztja a kártyabirtokos.

Címkék:
szállás egyenleg